A világ vezető gyorséttermi hálózata 119 országban több mint 69 millió vásárlót szolgál ki naponta. A globálisan több mint 34 ezer McDonald’s étterem 80 százalékát helyi vállalkozók – franchise partnerek – üzemeltetik.
Csütörtök
2013.03.07.
A gyorsétterem óriás megnyitja első éttermét Szibériában, miközben Oroszország többi részén is lendületesen bővíti hálózatát.
 

Két milliárd értékesített menü és több mint 300 étteremnyitás után a McDonald’s megnyitja első éttermét Oroszországban, az Urál hegységtől keletre is. A városvezetés január végén adta ki a hivatalos engedélyt az első öt szibériai étterem megnyitására a novoszibirszki régióban, így megvalósulni látszanak a McDonald’s keleti terjeszkedésére vonatkozó tervei. A hálózat oroszországi tevékenységéért felelős Khamzat Khasbulatov elmondta, eddig egy étteremmel sem rendelkezett a gyorsétterem lánc Szibériában, leginkább az infrastrukturális hiányokból fakadó logisztikai és szállítási nehézségek miatt.

Az oroszországi vezérigazgató elmondta azt is, hogy a szibériai terjeszkedés mellett Oroszországban további 150 új éttermet terveznek nyitni a következő három évben. „Az Urálon túl érdekeltek vagyunk Kelet- és Nyugat-Szibériában is, de fontoljuk franchise partnerek intenzívebb bevonását az ország nyugati, Európához tartozó felén is” – nyilatkozta Khasbulatov egy konferencián és hozzátette, hogy elsősorban azokon a területeken nyílnak franchise egységek, amelyek gazdaságilag kevésbé vonzóak saját éttermek üzemeltetéséhez.

A McDonald’s 1990-ben a moszkvai Puskin téren megnyitott egységével az első gyorsétterem franchise hálózatként lépett be az oroszországi piacra. Ma az országban a hálózathoz 85 városban összesen több mint 300 étterem tartozik, amelyek közel egy millió vendéget szolgálnak ki naponta.

Más gyorsétterem óriások, mint a Subway, a Burger King vagy a KFC-t tulajdonló YUM! Brands Inc. is aktívan fejlesztik hálózatukat Oroszországban, utóbbi például nem rég jelentette be, hogy idén hetven új éttermet tervez nyitni az országban és más ex-szovjet államokban.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.