A megváltozott piaci környezetet használná ki a 3e

A 3e csoport Ausztrián kívül még nyolc országban tevékenykedik, Magyarország mellett jelen vannak Csehországban, Szlovákiában, Szerbiában, Szlovéniában, Horvátországban, Boszniában és Montenegróban.
Kedd
2013.03.05.
Tovább terjeszkedne Magyarországon az osztrák 3e barkács- és szerszám-szakkereskedés. Jelenleg 25 tagvállalata van a magyar piacon.
 

Günther Pacher, a 3e Handels- und Dienstleistungs AG vezérigazgatója úgy véli, hogy a francia barkács-áruházlánc, a Bricostore tavalyi kivonulása, valamint a piacon jelen lévő többi nagy áruházlánc zsugorodása kiváló lehetőséget kínál a kisebb szakkereskedéseknek piaci részesedés szerzésére és a szabaddá váló forgalmi potenciál kihasználására. A 3e csoport ehhez kínál támogatást a társuláshoz csatlakozó vállalkozásoknak - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

Az osztrák szakkereskedés a Let's do it nevű franchise üzleti koncepciójának átadásával a beszerzés és készletgazdálkodás mellett a reklám, az internetes jelenlét vagy az informatika területén is segíti a partnereit. A csoportnak vannak olyan tagvállalatai is, amelyek csak a társulás beszerzési előnyeit használják ki, de nem az egész üzleti koncepciót veszik át. A 3e-csoport 25 magyarországi tagvállalata közül jelenleg 10 működik a Let's do it koncepció szerint.

Günther Pacher a professzionális szaktanácsadást tartja a szakkereskedés legnagyobb versenyelőnyének. Tapasztalata szerint a nagy barkács-áruházláncok egyebek közt a személyzet létszámának csökkentésével faragnak a költségeiken, és ez éppen a szaktanácsadás és a szolgáltatások minőségének szűküléséhez vezet.

Az MTI érdeklődésére a cég azt közölte, hogy csoport szinten 4 százalékos növekedést tervez 2013-ban, Magyarországon viszont 25 százalékos forgalom-bővüléssel számol. Ausztriában a 3e már messzemenőkig kihasználta a potenciált, ott már csak szerény növekedés érhető el. A vállalat alapvetően minden olyan országban expanziót tervez, ahol már jelen van, de új piacra lépés nem szerepel a tervei között.

Forrás: MTI


népszerű a fórumban