2013.02.28.

A név a garancia

Az Yves Rocher egy új támogatási formát vezet be partnerei számára a Cseh Köztársaságban. Megkönnyítik a bankgarancia megszerzését.

A növényi alapanyagú szépségápolási termékeket gyártó és forgalmazó francia Yves Rocher vállalat teljes mértékben támogatja a franchise formát. A társaság nem bíz semmit a véletlenre, és azt tervezi, hogy ebben az évben - a további bővítés érdekében - egy új támogatási formát tesz elérhetővé az érdeklődő franchise partnerek számára a Cseh Köztársaságban. Ennek keretében a hálózat biztosítja a jövőbeli partnerek befektetéséhez felvett hitelekhez szükséges pénzügyi fedezetet, így a partnerek könnyedén megkaphatják a bankgaranciát. Az Yves Rocher azt tervezi, hogy ezt a fajta pénzügyi támogatást az összes olyan lehetséges franchise partner számára elérhetővé teszik, akik nem rendelkeznek elegendő forrásokkal vállalkozásuk elindításához.

Yves Rocher mintabolt belső Fotó Franchising.cz

Az Yves Rocher vállalat 5 kontinens közel 90 országában van jelen üzleteivel.

A nagyobb figyelem és érdeklődés érdekében az Yves Rocher azt tervezi, hogy a március 14-re meghirdetett franchise konferencia során új finanszírozási megoldásokat mutat be, többek közt a fent említett bankgaranciát is. Alapvetően ahhoz, hogy a franchise partner hitelhez juthasson vállalkozása beindításához, szüksége lenne olyan ingatlanra vagy vagyoni értékű tulajdonra, amit a bankkal szemben fedezetként használ. A francia franchise hálózat azonban ezt most átvállalja újonnan csatlakozó franchise partnereitől, így azok sokkal könnyebben juthatnak hitelhez az Yves Rocher neve alatt. Lenka Cross, az Yves Rocher csehországi franchise koordinátora elmondta, hogy a cég támogatni szeretné a franchise jelentkezőket és így áthidalni az esetleges financiális problémákat.

Jelenleg 16 franchise és 31 saját üzlete van az Yves Rocher hálózatnak a Cseh Köztársaságban és 4 franchise, illetve 10 saját üzlete Szlovákiában. - „A boltok, akár saját, akár franchise, nagyon jól működnek. A hálózat folyamatosan bővül, de így is mindent megteszünk az új partnerek felkutatása és támogatása érdekében, illetve folyamatosan újítjuk már meglévő üzleteinket is” - mondta el Lena Cross, aki hozzátette, hogy ugyan vannak érdeklődők kisvárosokból is, de a koncepció inkább a harmincezer lakos feletti városokban tud igazán sikeres lenni.

Magyarországon az első Yves Rocher 1997-ben nyitotta meg kapuit és azóta 16 további követte. Elsősorban budapesti bevásárlóközpontokban vannak üzleteik, de találkozhatunk mintaboltokkal Pécsen, Győrben, Székesfehérváron és Debrecenben is. Egy új bolt kialakítása megközelítőleg 50 ezer eurós beruházással jár. A cég magyarországi forgalma 2011-ben megközelítette az egymilliárd forintot.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank