2013.02.19.

Big Mac egyenesen az asztalig

Öt hétig pincérek szolgálnak fel egy ausztráliai McDonald’s-ban.

Mostanában szeret kísérletezni a McDonald's Ausztráliában. Először az éttermek nevet változtatták meg Macca-ra, most pedig pincérekkel állnak elő. Még az ausztrál lakosságot is meglepte a hír, hogy egy kísérlet keretében, Warilla városában (kb. 100 km-re Sydney-től) a McDonald's vendégeit pincérek/pincérnők szolgálják ki öt héten keresztül, majd a vállalat kiértékeli a kísérlet eredményeit.

McDonald\'s étterem

A Sydneytől 100 km-re található Warilla város McDonald’s éttermében a pincérek csomagolatlanul, tányéron szervírozva szolgálják fel az ételeket öt héten keresztül.

A pincérek/pincérnők azonban csak egy részét képezik a gyorsétterem “konyha-forradalmának”, a helyi vendégeknek üveg pohár, illetve fém evőeszköz is jár.
- „Sok vendégünk nagyon izgatott lett az új helyzet kapcsán. Néhányan meg is kértek minket, hogy küldjünk és posztoljunk képeket” – idézte Katia Dwarte ügyvezetőt az ibetime.com. – „Az öt hét alatt folyamatosan készítünk elégedettségi kérdőíveket, amik segítségével fel tudjuk mérni az ötlet hatékonyságát.”

Az innovatív étterem ötlete az ausztrál McDonald’s igazgató, Catriona Noble tetszését is elnyerte, állítólag látogatása után kezdeményezte is az amerikai központnál a koncepció kiterjesztését további országok éttermeire is.

Ez az irány a McDonald’s-nál egyébként beleillik az európai étteremvezetők és franchise partnerek elképzelésibe is. Két éve a McDonald's európai igazgatója, Steve Easterbrook olyan éttermeket indított, amikben érintőképernyős rendelőautomatákat helyeztek el, megkönnyítve a rendelést. A vásárló csak bemutatja a pincérnek rendelését, aki az ételek elkészülte után kiviszi asztalához.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank