2013.02.04.

Bricostore áruházakat bérel az Obi

Az OBI három megüresedett Bricostore áruházat is kibérel, március hetedikén pedig nyílik huszonötödik áruháza, Győrben.

Az OBI magyarországi hálózata négy egységgel is bővülne a közeljövőben. A jelenleg 24 áruházat üzemeltető OBI Hungary Retail Kft. három megüresedett Bricostore áruházat kíván bérbe venni, emellett pedig március hetedikén nyílik meg az ország huszonötödik OBI áruháza Győrben. A szóban forgó Bricostore ingatlanok mindegyike Budapest vonzáskörzetében található (Fóton, Budakalászon és Soroksáron), azt azonban még nem tudni, hogy mikortól öltöznének narancssárgába az üzletek, mivel a német anyacég mindaddig nem ad tájékoztatást, míg a Gazdasági Versenyhivatal nem engedélyezi a terjeszkedés e formáját.

OBI áruház

Az OBI növekedési stratégiája Magyarországon a teljes országos piac lefedése, ami becsléseik szerint 27-28 áruházzal (a kihelyezett üzleteket is beleszámolva) lehetséges.

A Magyarországon üzemelő barkácsáruházak közül az OBI áll a legbiztosabb lábakon. Hat budapesti és tizennyolc vidéki egysége több mint 16 millió látogatót fogadott a tavalyi évben. Alkalmazottainak száma 1630 fő, amely a készülő győri áruházzal további 70 fővel bővül. A Világgazdaság írása szerint a nyitás csaknem egy évet csúszik, mivel Christoph Wackerbauer, az OBI Hungary Retail Kft. ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta még 2011 októberében a lapnak, hogy 2012 második negyedévében tervezik a nyitást. A győri egység végül csak most márciusra készül el, de a megszokott környezetben, 8200 négyzetméteren várja majd a vásárlókat.

Az OBI Európa 13 országában van jelen, és összesen 570 áruházat működtet, ebből 340-et Németországban. Tavalyi összesített forgalma 6,4 milliárd euró volt, az alkalmazottak száma 40.600 fő. Az első OBI Hamburgban nyílt 1970-ben, Magyarországon 1994 óta van jelen a cég.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank