Nehéz évet zárt a Marks & Spencer

Jelenleg 44 országban összesen több mint 1000 Marks & Spencer üzlet található a világon.
Szerda
2013.01.30.
A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat eladásai még Karácsonykor is a várakozásokon alul maradtak.
 

Az előző éves adatokhoz képest 3,8 százalékkal esett vissza a Marks & Spencers forgalma 2012-ben. A kereskedelmi lánc ruházati üzletága (ami Nagy-Britanniában első helyen áll az eladások tekintetében) az év utolsó három hónapjában 1,8 százalékos visszaesést tapasztalt, ami a vállalat részvényeinek 5,2 százalékos gyengüléséhez vezetett. Az eredmények messze elmaradtak az előrejelzésektől.

Marc Bolland, a hálózat vezérigazgatója a problémákra reagálva jelezte, hogy komoly tőkét invesztált a vállalat az online jelenlét fokozására, és a webes értékesítés javítására, amely területeken egyébként igen biztatóak a számadatok (a vállalat többcsatornás, - elsősorban digitális és mobilos – eladásai több mint 10 százalékkal növekedtek 2012-ben). - "Azt szeretnénk elérni, hogy a Marks & Spencer egy hagyományos brit kiskereskedelmi hálózatból egy nemzetközi "multi-channel" kiskereskedővé váljon. A tervek megvalósítása jól halad" - mondta Bolland.

A 128 éves múltra visszatekintő Marks & Spencer 730 brit egysége több mint 21 millió embert szolgál ki hetente Nagy-Britanniában, és további 44 országban van jelen csaknem 400 üzletével. A szigetországban női és férfi felsőruházat, fehérnemű, hálóruházat és gyermekruházat mellett élelmiszert és lakberendezési cikkeket is forgalmaz.

Magyarországon 1992-ben, Budapest szívében nyílt meg az első egység. Jelenleg 7 budapesti és 4 vidéki Marks & Spencer üzlet működik a magyar piacon.