Az elmúlt 15 évben a Fornetti több mint 3000 hazai pékséget nyitott és 25 országban jelent meg világszerte.
Hétfő
2013.01.28.
A Fornetti szerbiai partnere saját márkát hozott létre Mini Pani néven, a magyarországi központtól függetlenül folytatja működését.
 

A legismertebb magyar pékséghálózat és szerbiai mester franchise partnere nem folytatják tovább együttműködésüket. Kovács Gábor, a szerbiai Fornetti mester franchise tulajdonosa új márkát hozott létre MINIPANI néven, és folytatja az üzletek működtetését úgy, hogy egyetlen korábbi franchise partnert sem veszített az eddig felépített hálózatból. - „Lényegében semmilyen feltétel nem változott meg a partnereinkkel kötött franchise szerződésekben, mindössze annyi, hogy Mini Pani néven működnek tovább” – mondta Sild Kornélia, a Mini Pani marketing igazgatója.

Dr. Süth Miklós, a Fornetti stratégiai igazgatója elmondta, hogy 10 év után egy egyébként sikeres együttműködés ért véget a szerbiai szerződés megszüntetésével. - „A változásokkal a szerb partner és a mi esetünkben is elmondható, hogy vesztettünk és nyertünk is. Szerbiai mester átvevőnk elveszítette a magyarországi fejlesztéseket és támogatást, amit ezentúl nekik kell finanszírozniuk, viszont nem kötelesek licencdíjat fizetni. A mi oldalunkról nézve igaz, hogy elvesztettük szerbiai hálózatunkat, de lehetőségünk nyílik egy új hálózat kiépítésére egy új mester partnerrel, amit pár éven belül meg is valósíthatunk” – elemezte a helyzetet a stratégiai igazgató.

A különválásban új lehetőségeket lát a szerb vezetőség, mivel ezentúl saját maguk határozhatják meg termékeik portfólióját, illetve saját marketing stratégiájukat követhetik. „Februártól kezdjük el a saját termékeink értékesítését, amelyek már új technológiával készülnek. Reményeink szerint az úgynevezett ’Mini Burek’ lesz az egyik kedvenc az új termékpalettából, amely több tölteléket tartalmaz majd az átlagosnál.” – mondta Sild Kornélia.

A névváltoztatás csaknem 350 pékséget érintett Szerbiában, és további 150-et Bosznia és Hercegovinában, Macedóniában, és Montenegróban, mivel ezek a területek is a szerb mester franchisorhoz tartoztak.

Hasonló a helyzet Horvátországban is, ahol még 2010 decemberében bontotta fel a Fornetti az ottani jogokat birtokló Fornetti Pannon Kft. mester franchise szerződését, így Horvátországban is lekerülnek a Fornetti logók a pékségekről és hamarosan egy új hálózat épülhet.