2013.01.28.

A Rossonerik nagy családja

„A magyarországi Milan Camp szakmai vezetése reálisnak tartja a tábor megrendezését a fővároson kívül is" - dr. Tóth László,a hazai Milan focitábor főszervezője.

2005-ben szervezték meg az első hivatalos A.C. Milan tábort, a Milan Junior Camp-et Budapesten. Mik voltak az első tapasztalatok?
Amikor a Milan tábor elindult Magyarországon, az érdeklődés minden várakozásunkat felülmúlta. Nagyon jól fogadták mind szponzori, mind pedig résztvevői szinten, hogy az A.C. Milan, a világ egyik leghíresebb futball klubjának hivatalos gyermek- és ifjúsági tábora megnyitja kapuit Magyarországon. Rájöttünk, nagyon sok focirajongó és ezen belül is Milan szurkoló van Magyarországon és a Milan nevével fémjelzett sporttáborban sokan látnak fantáziát.

dr. Tóth László

„Magyarországon, a fővároson kívüli Milan tábor megszervezéséhez egyelőre a legnagyobb nehézséget a megfelelő partner megtalálása jelenti” – dr. Tóth László.

A Milan táborokat nem franchise rendszerben működtetik a licence tulajdonosok, mégis a helyi szervező partnerek bevonásával egyfajta partner-hálózatot építettek ki.
Valóban az MJC koncepció sok eleme akár egy franchise modellbe is beleférne. A márkanév és a logók, védjegyek minden esetben adottak és ezáltal a vizuális megjelenés, a grafikák, stb. is. Egységesek a tábori programok, az edzések és a szabad-foglalkozások. Mindenhol a Milan által delegált, magasan kvalifikált olasz utánpótlásedzők adják át az ismereteket, illetve szervezőként jelentős szakmai támogatást kaptunk a licence tulajdonostól is. Azonban az MJC licence jogokat néhány nemzetközi vállalat birtokolja, akik minden esetben a helyi partnerrel kötött együttműködési megállapodás alapján, a jogokat megtartva szervezik a táborokat.

Lát rá esélyt, hogy a jövőben Milan Junior Camp Magyarországon, a fővároson kívül is megrendezésre kerüljön?
A magyarországi Milan Camp szakmai vezetése természetesen elképzelhetőnek tartja a tábor megrendezését más városokban is, hiszen minden nagy- és közepes méretű település potenciális helyszín lehet. Egyelőre a nagyobb nehézséget az ideális – jó hely- és szakmai ismerettel, illetve kapcsolatrendszerrel rendelkező, elhivatott focibarát – partner megtalálása jelenti.

Ha az említett, vállalkozó szellemű, elhivatott focibarát belevágna egy vidéki Milan Camp megszervezésébe, mivel kell mindenképp számolnia?
Ha meg van az ideális – 180-200 gyerek befogadására alkalmas – helyszín, fontos még a promóció és a reklám is. Érdemes felvenni a kapcsolatot helyi és országos médiával, hogy minél több emberhez eljusson a sporttábor híre. Talán még a megfelelő helyszín és a média kampánynál is fontosabb azonban a megfelelő szponzor megtalálása. Fontos tudni, hogy a Milan Junior Camp alapvetően egy felső árkategóriás focitábor, azonban erős szponzori támogatással egy sokkal szélesebb közönség számára is elérhetővé válhat.

A Rossonerik nagy családja

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank