2013.01.28.

A Rossonerik nagy családja

„A magyarországi Milan Camp szakmai vezetése reálisnak tartja a tábor megrendezését a fővároson kívül is" - dr. Tóth László,a hazai Milan focitábor főszervezője.

2005-ben szervezték meg az első hivatalos A.C. Milan tábort, a Milan Junior Camp-et Budapesten. Mik voltak az első tapasztalatok?
Amikor a Milan tábor elindult Magyarországon, az érdeklődés minden várakozásunkat felülmúlta. Nagyon jól fogadták mind szponzori, mind pedig résztvevői szinten, hogy az A.C. Milan, a világ egyik leghíresebb futball klubjának hivatalos gyermek- és ifjúsági tábora megnyitja kapuit Magyarországon. Rájöttünk, nagyon sok focirajongó és ezen belül is Milan szurkoló van Magyarországon és a Milan nevével fémjelzett sporttáborban sokan látnak fantáziát.

dr. Tóth László

„Magyarországon, a fővároson kívüli Milan tábor megszervezéséhez egyelőre a legnagyobb nehézséget a megfelelő partner megtalálása jelenti” – dr. Tóth László.

A Milan táborokat nem franchise rendszerben működtetik a licence tulajdonosok, mégis a helyi szervező partnerek bevonásával egyfajta partner-hálózatot építettek ki.
Valóban az MJC koncepció sok eleme akár egy franchise modellbe is beleférne. A márkanév és a logók, védjegyek minden esetben adottak és ezáltal a vizuális megjelenés, a grafikák, stb. is. Egységesek a tábori programok, az edzések és a szabad-foglalkozások. Mindenhol a Milan által delegált, magasan kvalifikált olasz utánpótlásedzők adják át az ismereteket, illetve szervezőként jelentős szakmai támogatást kaptunk a licence tulajdonostól is. Azonban az MJC licence jogokat néhány nemzetközi vállalat birtokolja, akik minden esetben a helyi partnerrel kötött együttműködési megállapodás alapján, a jogokat megtartva szervezik a táborokat.

Lát rá esélyt, hogy a jövőben Milan Junior Camp Magyarországon, a fővároson kívül is megrendezésre kerüljön?
A magyarországi Milan Camp szakmai vezetése természetesen elképzelhetőnek tartja a tábor megrendezését más városokban is, hiszen minden nagy- és közepes méretű település potenciális helyszín lehet. Egyelőre a nagyobb nehézséget az ideális – jó hely- és szakmai ismerettel, illetve kapcsolatrendszerrel rendelkező, elhivatott focibarát – partner megtalálása jelenti.

Ha az említett, vállalkozó szellemű, elhivatott focibarát belevágna egy vidéki Milan Camp megszervezésébe, mivel kell mindenképp számolnia?
Ha meg van az ideális – 180-200 gyerek befogadására alkalmas – helyszín, fontos még a promóció és a reklám is. Érdemes felvenni a kapcsolatot helyi és országos médiával, hogy minél több emberhez eljusson a sporttábor híre. Talán még a megfelelő helyszín és a média kampánynál is fontosabb azonban a megfelelő szponzor megtalálása. Fontos tudni, hogy a Milan Junior Camp alapvetően egy felső árkategóriás focitábor, azonban erős szponzori támogatással egy sokkal szélesebb közönség számára is elérhetővé válhat.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank