Partnereket keres a Katedra

Jelenleg a négy saját üzemeltetésű budapesti iskola mellett 40 városban találhatóak meg a hálózat egységei.
Kedd
2013.01.22.
Magyarország legnagyobb nyelviskola hálózata több mint 30 városból várja a csatlakozni vágyók jelentkezését.
 

Az országos lefedettség ellenére akadnak még mindig olyan városok, ahol eddig nem létesült Katedra nyelviskola. A hálózat honlapján megtekinthetőek azok a területek, ahol olyan potenciális partnereket keresnek, akik szívesen megnyitnák saját Katedra nyelvstúdiójukat. „A helyszínt illetően az évek során azt a kritériumot határoztuk meg, hogy a 20,000 fős lakosság feletti települések jöhetnek szóba, ugyanis a piaci igények itt a megfelelőek. A nagyvárosok közül egyedül Sopronban és Kecskeméten nincsen még egységünk, de nem vagyunk türelmetlenek, előbb- utóbb találunk megfelelő partnert - mondta Nagy Zoltán, a hálózat igazgatója.

Klasszikus franchise modell szerint működik a hálózat, miszerint van egy belépési díj, egy royalty díj, illetve ehhez hozzá adódnak még a marketing költségek. „A belépési díjat személyre szabottan határozzuk meg, annak függvényében, hogy milyenek az adott terület piaci sajátosságai, de nem mondható magasnak a legnagyobb városok esetében sem. Nem az a franchise lényege egy nyelviskolánál, hogy meghatározzuk kitől, milyen termékeket vásároljanak meg a partnerek, hanem hogy a helyiek kapcsolatrendszere beépüljön egy jól működő szisztémába" – Nagy Zoltán.

Az első Katedra nyelviskola 1990-ben nyitotta meg kapuit. Ezután Budapestre összpontosult a figyelem, míg végül 15 év tapasztalatait felhasználva kidolgozták 2005-ben a franchise rendszerben való működés alapjait és egy évvel később 2006-ban elindult a Katedra franchise 21 várossal – Budapestet is számolva. Pillanatnyilag 40 városban vannak jelen. A négy helyszínen működő budapesti iskola saját, a vidéken találhatóakat pedig franchise-átvevők üzemeltetik.


Papp Csaba
újságíró