2013.01.16.

Olasz know-how export a labdarúgásban

Tavaly több mint 30 országban került megrendezésre az AC Milan hivatalos foci sulija. Évente 15 ezer fiatal öltheti magára a legendás vörös-fekete mezt.

A Milan Junior Camp (MJC) elnevezésű ifjúsági sporttáborok a világ egyik leghíresebb futball klubjának, az AC Milannak a hivatalos edzőtáborai, amelyeket a Milan Utánpótlás Programjának keretében szerveznek 6–16 éves fiúk és lányok számára. A nemzetközi sikert mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az 1999-ben elindított program keretében mára több mint 120 város ad otthont a népszerű sporttábornak. Magyarországon 2013 nyarán lesz a kilencedik alkalom, hogy közel 200 fiatal érezheti magát úgy, hogy tagja a Rossonerik nagy családjának.

Milan Camp táborozó Budapesten

Magyarországon - a budapesti tábor sikerén felbuzdulva - 2009-ben, Nyíregyházán is megrendezésre került egy MJC, a vártnál nagyobb sikerrel.

- "Közel egy évtizede Magyarország kiemelkedő szerepet játszik a Milan focitábor nemzetközi sikerében. Itt nyitottuk meg első közép-kelet-európai sulinkat és évről-évre innen érkeznek a legügyesebb focisták az őszi milánói világtornánkra" – nyilatkozta Marco Schembri, a magyarországi licence tulajdonos World Camp International ügyvezetője.

A Milan Junior Camp licence jogokat kis számú olasz társaság birtokolja, azonban a táborok megszervezését és lebonyolítását helyi partnerekre bízzák. Így 2005 óta Budapesten is a World Camp International megbízásából, és egy magyar cég szervezésében kerül évről évre elérhető közelségbe sok gyerek álma.

A több mint 30 országban megrendezésre kerülő táborok ugyan nem franchise rendszerben működnek, azonban a helyi partnerekkel való együttműködés többről szól, mint a márkanév használati jogának egyszerű értékesítése: a Milan Junior Camp minden városban az AC Milan márkanév alatt, a logók és védjegyek használatával, a klub hivatalos edzés- és sportprogramját adaptálva, illetve a Milan által kijelölt és szakmailag magasan képzett olasz edzők támogatása és ellenőrzése mellett valósul meg.

A Milan Junior Camp megszervezéséhez nem csak fővárosi helyszínek kínálnak ideális lehetőséget, de nagyobb vidéki városok is: Magyarországon például - a budapesti tábor sikerén felbuzdulva - 2009-ben, Nyíregyházán is megrendezésre került egy MJC, a vártnál nagyobb sikerrel.

A Milan Junior Camp egyhetes programja a lehető legjobb kombinációja a sportnak, a tanulásnak, a kikapcsolódásnak és a szórakozásnak. Az egységes program szerint megrendezett táborokban résztvevő gyerekek – magukra öltve a Milan mezét – felejthetetlen élményekkel lesznek gazdagabbak. A táborok célja az is, hogy világszerte népszerűsítsék a labdarúgást, segítsék az utánpótlás-nevelést, ezzel együtt természetesen erősítsék az AC Milan márkanevet, növeljék a klub szurkolóinak nemzetközi táborát.

Tv-s tudósítás a 2012-es táborról megtekinthető ide kattintva.

Olasz know-how export a labdarúgásban

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank