Nevet változtat a McDonald’s Ausztráliában

A mostanihoz hasonló logó-változtatás 2009-ben történt Németországban, amikor egyes éttermeknél a logó megszokott vörös hátterét zöldre cserélték, a hálózat környezetvédelem melletti elhivatottsága jelképeként.
Csütörtök
10.01.2013
A világ legnagyobb gyorsétterem láncának ausztráliai éttermeiben a McDonald’s feliratot a ”Macca’s” név váltja.
 

A nemzetközi gyorsétterem óriás - története során első ízben - megváltoztatja Ausztráliában egyes üzleteinek megnevezését, méghozzá az ausztrál becenevére. Azután valósulhat meg a változás, hogy egy kérdőívből kiderült, az ausztrálok 55 százaléka a rövidített nevén, Macca’s-nak hívja a franchise óriást.

- „Több mint 40 éve vagyunk jelen Ausztráliában és büszkék vagyunk rá, hogy része lehetünk az ausztrál közösségnek és felvehetjük egyedi, ausztrál becenevünket.” – nyilatkozta Mark Lollback a McDonald’s Australia marketing igazgatója. - „Úgy gondolom, nincs jobb mód arra, hogy kifejezzük büszkeségünket, minthogy felvesszük azt a nevet, amit maga a közösség adott nekünk.”

Mark Lollbeck kedden sajtótájékoztató keretében közölte, hogy a héten szerte az országban 13 étterem változtatja meg ideiglenes a márkajelzéseit, ezzel is ünnepelve a közelgő Ausztrália Napot (január 26.).

Eközben Amerikában

Január 7-én, 80 éves korában elhunyt Fred L. Turner, a McDonald’s Corporation tiszteletbeli elnöke. Fred Turner 50 éven keresztül dolgozott a gyorsétterem hálózat kötelékében és - az alapító Ray Kroc után – ő járult hozzá legnagyobb mértékben a márka sikeréhez. Többek közt ő írta a franchise hálózat első működési kézikönyvét és alapítója volt a McDonald's által managelt Hamburger Egyetem hálózatnak. Turner vezetése alatt a McDonald’s 118 ország piacán jelent meg és 31 ezer éttermet nyitott.


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013