2013.01.10.

Nevet változtat a McDonald’s Ausztráliában

A világ legnagyobb gyorsétterem láncának ausztráliai éttermeiben a McDonald’s feliratot a ”Macca’s” név váltja.

A nemzetközi gyorsétterem óriás - története során első ízben - megváltoztatja Ausztráliában egyes üzleteinek megnevezését, méghozzá az ausztrál becenevére. Azután valósulhat meg a változás, hogy egy kérdőívből kiderült, az ausztrálok 55 százaléka a rövidített nevén, Macca’s-nak hívja a franchise óriást.

Macca\'s kampány

A mostanihoz hasonló logó-változtatás 2009-ben történt Németországban, amikor egyes éttermeknél a logó megszokott vörös hátterét zöldre cserélték, a hálózat környezetvédelem melletti elhivatottsága jelképeként.

- „Több mint 40 éve vagyunk jelen Ausztráliában és büszkék vagyunk rá, hogy része lehetünk az ausztrál közösségnek és felvehetjük egyedi, ausztrál becenevünket.” – nyilatkozta Mark Lollback a McDonald’s Australia marketing igazgatója. - „Úgy gondolom, nincs jobb mód arra, hogy kifejezzük büszkeségünket, minthogy felvesszük azt a nevet, amit maga a közösség adott nekünk.”

Mark Lollbeck kedden sajtótájékoztató keretében közölte, hogy a héten szerte az országban 13 étterem változtatja meg ideiglenes a márkajelzéseit, ezzel is ünnepelve a közelgő Ausztrália Napot (január 26.).

Eközben Amerikában

Január 7-én, 80 éves korában elhunyt Fred L. Turner, a McDonald’s Corporation tiszteletbeli elnöke. Fred Turner 50 éven keresztül dolgozott a gyorsétterem hálózat kötelékében és - az alapító Ray Kroc után – ő járult hozzá legnagyobb mértékben a márka sikeréhez. Többek közt ő írta a franchise hálózat első működési kézikönyvét és alapítója volt a McDonald's által managelt Hamburger Egyetem hálózatnak. Turner vezetése alatt a McDonald’s 118 ország piacán jelent meg és 31 ezer éttermet nyitott.

Nevet változtat a McDonald’s Ausztráliában

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank