2013.04.24.

Felrázzák a fáradt olajat

A sütőzsiradék-kezelésre és komplex sütési tanácsadásra szakosodott FiltaFry keresi partnereit Magyarországon.

A FiltaFry alapötlete 1996-ban jött létre Nagy-Britanniában. A vállalkozás egy különlegesnek mondható szakterületre specializálódott, mégpedig a vendéglátóegységekben elhasználódott zsiradékok és étolajak kezelésére. Magyarországon tavaly nyáron kezdte meg a hazai hálózat kiépítését a mester franchise tulajdonos FiltaFry Hungary Kft. Az összes olyan étterem, hotel, kórház, gyorsétterem, vagy más vendéglátóegység potenciális ügyfél, ahol szeretnék csökkenteni költségeiket és környezettudatosan működni.

FiltaFry munka közben

Az ügyfelek számára legnagyobb előny a zsiradékok élettartamának növelése, ami költségmegtakarítást jelent.

„Az országot régiókra osztjuk, és így építjük hálózatunkat. Minden partnerünk saját ügyfélkörét építi ki, úgy, hogy területi függetlenséget élvezhet.” – Szabó Gábor, ügyvezető.
Ahhoz, hogy valaki belekezdjen saját FiltaFry vállalkozásába szüksége lesz 8,5 millió forint csatlakozási díjra és egy – lehetőleg egyterű – autóra. Emellett havonta fixen 75,000 Ft royalty-t köteles fizetni. Ezért az összegért cserébe megkapja a FiltaFry egyedi technológiájú berendezéseit, az arculat kiépítéséhez szükséges eszközöket, valamint három napos tréningen vesz részt. A működési költségek igen alacsonyak, mivel a gépjármű kiadásain kívül mindössze a berendezés szűrőegységét kell rendszeresen cserélni.

„2013-tól a használt zsiradék elszállításával bővítjük szolgáltatásainkat. Az elhasználódott zsiradékot összegyűjtjük és elszállítjuk egy biodízel üzembe, ahol üzemanyagot állítanak belőle elő. Ez a gyakorlat Angliában már működik, és nagy sikernek örvend” – mondta el Szabó Gábor.
A FiltaFry elsősorban olyan vidéki nagyvárosokban keres partnereket, mint Kecskemét, Szeged, Szombathely, Győr, vagy Hévíz.

(pcs)

Felrázzák a fáradt olajat

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank