Nyelvoktatás és üzleti lehetőség egyben

Az LCF Kids Club nyelviskolái nem csak egy nyelv oktatására szakosodtak, és ugyanúgy megtalálhatóak a kistelepüléseken, ahogy a nagyvárosokban is.
Csütörtök
2013.01.03.
A hazai mester franchise tulajdonos közel 20 éve értékesíti az LCF nyelvtanfolyamok képviseleti jogát szerte az országban és a határokon túl is.
 

Az angliai központú LCF Kids 1993-ban kezdte meg működését Magyarországon, mint az első hazai nyelviskola franchise. A mester franchise tulajdonos Fun Languages Hungary Nyelvoktató Kft. immár 19 éve értékesít a 2-14 éves gyerekek számára szervezhető angol, német, francia és spanyol nyelvtanfolyamok képviseleti jogát nem csak itthon, hanem Romániában és Szlovákiában is. Itthon több mint 40 képviselete van a hálózatnak, helyszín pedig ennél is több, hiszen van olyan település, ahol 10-15 iskola működik. Az LCF Kids egységei egyaránt megtalálhatóak a nagyvárosokban és kisebb településeken is.

A nyelviskola oktatási módszerének alapját az élményszerű, kommunikatív nyelvtanítás képezi: „Játékos, élvezhető feladatokkal sajátítják el a gyermekek a különböző nyelveket, hiszen az anyanyelvünkkel is először a beszéden, mondókákon és dalokon keresztül ismerkedünk meg, majd csak ezután épülhetnek rá a nyelvtani összefüggések és szabályok.” – mondta Jamrik Márta a Fun Languages Hungary Nyelvoktató Kft. ügyvezető igazgatója.

Az oktatást végző tanároktól elvárás, hogy rendelkezzenek pedagógiai végzettséggel vagy többéves szakmai tapasztalattal a területen, hiszen ez elengedhetetlen a gyermekek megfelelő oktatásához. A kezdeti befektetés összege függ a település és az iskola méretétől – a csoportok általános létszáma 8-15 fő. A belépési díj kisebb méretű egységek esetében 140,000 Ft+Áfa, a nagyobbaknál pedig 300,000 Ft+Áfa. A havi royalty díj kis iskoláknál fixen meghatározott összeg, míg a nagyobbaknál százalékos alapon van meghatározva.

„Az ország egész területén keresünk partnereket, akik teljes körű háttértámogatást kapnak már a kezdetektől. Minden partnerünkkel személyesen is találkozunk még a szerződéskötés előtt, hogy biztosítékot szerezzünk alkalmasságukról. Még az iskola elindítása előtt oktatási tréningen vesznek részt a központi irodánkban, ahol megkapnak minden szükséges információt és tudást saját nyelviskolájuk elindításához és vezetéséhez.” – mondta Jamrik Márta.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró