Az IKEA, a világ legnagyobb bútorkereskedőjeként 131,000 embert foglalkoztat 41 országban.
Szerda
2012.12.19.
Elindította innovatív okostelefonos applikációját a svéd bútorcég Magyarországon és Csehországban
 

A „Mobile Love Store” nevet viselő új IKEA app elsősorban a vásárlás folyamatát hivatott megkönnyíteni és a vásárlás élményét fokozni. Az alkalmazás a vásárlás előtt és közben egyaránt használható, mivel olyan funkciókkal rendelkezik, mint a termékkereső, raktárkészlet –ellenőrzés, vagy bevásárlólista készítése, de megkereshetjük a helyzetünkhöz legközelebb található üzletet és megtekinthetjük annak térképét is.

Fontos megjegyezni, hogy az alkalmazás nem egyezik meg az augusztus óta elérhető IKEA katalógus alkalmazással. Ennek az app-nek a célja hogy minden vásárló értesüljön a legújabb ajánlatokról és kampányokról, részletes termékleírásokat olvassanak, megkeressék a termékek helyét az önkiszolgáló raktárakban vagy bevásárlólistát készítsenek. Egyszóval magát a vásárlást hivatott segíteni. Az alkalmazás egyaránt letölthető iPhone-ra és Androidos okostelefonra is.

Az IKEA idei újításai között már szerepel az említett interaktív katalógus és emellett egy mobiltelefonra fejlesztett weboldal is. A cégóriás által kifejlesztett hasznos digitális segédletek közelebb hozhatják a vásárlókat a gyártóhoz. Az IKEA ez irányú elkötelezettségét az is jelzi, hogy novemberben bejelentette a cég dizájnmenedzsere, hogy a vásárlókat szeretnék bevonni a kreatív munkafolyamatokba is, lehetőséget adva nekik, hogy saját egyedi bútorokat tervezzenek.

(a.c.)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban