2012.12.13.

2012 legjobb kávézólánca

Hatodik alkalommal adták át az európai kávéipar legrangosabb elismeréseit. A brit Costa Coffee egész Európában aratott.

Az európai Coffee Awards azon vállalatok tevékenységét jutalmazza elismerésével, amelyek az európai Coffe Shop és Food-to-Go piacon a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották. Egyedülálló módon a nyertesek versenytársaik szavazatai alapján kerülnek ki, ezáltal ez a szektor legrangosabb elismerése. A brit Costa Coffee a legjobb kávézó láncnak járó díjat nem csak hazájában, de egész Európában is elnyerte. Az európai dobogó második helyén végzett a Starbucks, megelőzve a harmadik McCafé-t. A sorrend több mint 10.000 – a kávészektorban dolgozó – vezető szavazatai alapján alakult ki.

Costa Coffe kávézó

A European Coffee Awards-on olyan cégeket és magánszemélyeket díjaznak, akik leginkább hozzájárulnak az európai kávézó piac fejlődéséhez.

A Costa Coffee több mint 40 éves története igazi sikersztori, aminek minden bizonnyal most élik meg a csúcsát. 2012 első félévében globálisan 36 millió angol fontos (közel 12,5 milliárd forint) árbevételt könyvelhetett el a kávézólánc, ami 30%-os növekedést jelent az előző évhez képest. 2012-ben csak január és augusztus között nyílt 141 új kávézó szerte a világon (körülbelül minden munkanapra jutott egy nyitás), amivel jelenleg több mint 25 országában 2400 Costa Coffe működik.

– „A Costa növekedését nagyban segíti a márka piacvezető pozíciója Nagy-Britanniában, és az izgalmas nemzetközi lehetőségek. Ez a növekedés, társulva a részletesen meghatározott célokkal, egy fenntartható értéket jelent. Éppen ennek a fenntarthatóságnak köszönhetően, a jelenlegi 5 éves ciklus végéig, hasonló ütemben folytatódó növekedésre számítunk.” – nyilatkozta Andy Harrison – a Costa Coffee anyavállalat – a Whitbread Plc ügyvezető igazgatója.

A brit hálózat 2008-ban találta meg magyarországi mester franchise partnerét és jelent meg hazánkban. Jelenleg Magyarországon 8 Costa Coffee üzemel, mind Pest megyében.

2012 legjobb kávézólánca

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank