2013.05.31.

Magyarországon is hódítana a Diva

Magyarországi terjeszkedéséhez várja mester franchise partnerek jelentkezését az ausztrál divathálózat.

A Diva hálózatát 2003-ban alapították Ausztráliában. Először Új-Zélandon nyitottak üzleteket franchiseként, majd a nagy érdeklődés arra ösztönözte a tulajdonosokat, hogy a világ más országai felé is terjeszkedjenek. Először Indonéziában, Szingapúrban, Malajziában és Thaiföldön jelentek meg, most már azonban megtalálhatóak az Egyesült Államokban, Dél-Afrikában, Oroszországban, és Lengyelországban is. Közép-kelet európai terjeszkedésük következő állomása Magyarország, ahol potenciális mester franchise partnereket keresnek a hálózat kiépítéséhez.

Diva üzlethelyiség

A Diva márkaneve alatt több mint 4000 üzlet működik a világ 27 országában.

Az ékszerek iránt általánosan a nyári hónapokban a legnagyobb a kereslet. Ekkor több a szabadidőnk, jobban odafigyelünk magunkra, ruhatárat újítunk, és ezáltal többet költünk kiegészítőkre is. Azonban ha ékszerbolt nyitásán törjük a fejünket, a legideálisabb ha télen nyitunk, főként akkor ha még nem rendelkezünk többéves tapasztalattal a területen. Így jut időnk felkészülni a nyári hajtásig, illetve a vásárlóknak is hagyunk időt arra, hogy megismerjék üzletünket.

Ideálisan bevásárlóközpontokban és forgalmas utcákon találkozhatunk a hálózat üzleteivel, melyeknek helyigénye 15-35 négyzetméter. Az üzlet megnyitásához szükséges beruházás összege 5 – 10 millió forintra tehető, royalty díjat pedig nem kérnek az átvevőktől. „A szerződéskötés után nagyjából 30 nap szükséges ahhoz, hogy megnyisson az ékszerüzlet – feltéve, ha az adott partner már rendelkezik a megfelelő üzlethelyiséggel. Tapasztalataink szerint a helyiség arculatának a hálózat sztenderdjei szerinti kialakítása, illetve a szükséges berendezések felépítése reálisan nem tart tovább egy hónapnál.” – mondta Igor Bolshakov, a Diva Lengyelország franchise-menedzsere.

(pcs)

Magyarországon is hódítana a Diva

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank