2012.12.02.

Trafikos Franchise

Az elmúlt évek legnagyobb kiterjedésű franchise hálózata jöhet létre a nemzeti dohányboltok összefogásával.

Az Országgyűlés 2012. szeptember 11.-én törvényt alkotott a fiatalkorúak dohányzásának a megakadályozása és a dohány kiskereskedelem állami monopóliumává tételéről. Ennek értelmében július 1-től csak az árusíthat dohányterméket, aki az állam által jóváhagyott úgynevezett “nemzeti dohányboltot” üzemeltet, amely címet pályázati úton lehet elnyerni. Ennek következtében az olyan üzletek száma, ahol dohányárut lehet értékesíteni jelentősen lecsökken, a jelenlegi 42 ezerről 4500-ra. A Trafikos Franchise Rendszer (TFR) azt a célt tűzte ki, hogy segítse és összefogja azokat a vállalkozókat, akik nemzeti dohánybolt üzemeltetésére szánják el magukat.

cigi

A pályázati kiírás december 15-én jelenik meg, és attól számított 60 napon belül kell beadni a pályázatokat a dohányboltok üzemeltetési jogának elnyerésére.

Az állami koncessziós pályázatok elbírálásánál törvény írja elő, hogy előnyben kell részesíteni a megváltozott munkaképességű pályázókat és a 3 hónapnál több ideje egybefüggően álláskeresőket. Kiváló lehetőség lehet a Trafikos Franchise azoknak, akiknek nincsen kereskedelmi tapasztalata, vagy nem vezetettek még vállalkozást, ugyanis mindenben segítséget nyújt a tagoknak, akik még egy 2 hónapos OKJ-s képzést is elvégezhetnek. Ezáltal ugyanolyan esélyekkel indulhatnak azok, akik nem vezettek még vállalkozást, de motiváltak arra, hogy saját üzletet kezdjenek.

“Azért is érdemes csatlakozni a Trafikos Franchise rendszerhez, mert egy ilyen vállalkozás beindítása körülbelül 8 millió forintot vesz igénybe, de velünk ez pár százezer forintból is megoldható a megfelelő pályázatok és vissza nem térítendő hitelek igénybevételével. Az állami monopólium életbe lépése ideiglenesen felbolygatja és átrendezi a piacot, de a kezdeti nehézségeken túllendülve egy rendkívül fegyelmezett és olajozottan működő kereskedelmi rendszernek leszünk a részesei.” - mondta Király Antal, a Trafikos Franchise Kft. ügyvezetője.

A partnereknek egy jelképes 3000 forintos havi franchise díjat kell befizetniük, illetve havi könyvelési díjat, ami ugyancsak 3000 forint. “A TFR sokkal inkább önálló, egyéni vállalkozók szövetsége, akik azért működnek együtt ebben a formában, hogy közös, nagy tételű árubeszerzések és szolgáltatások igénybevételénél jelentős árengedményeket, egyedi szolgáltatási árakat érjenek el, és élvezzék azt a nagyfokú biztonságérzetet amit a rendszertagság nyújt.”- áll a TFR honlapján.

(pcs)

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank