2012.11.29.

Franchising az ingatlanszektorban

Nehezebb gazdasági körülmények között, nagyobb számban csatlakoznak partnerek az ismert ingatlan hálózatok valamelyikéhez - interjú Markó Gergely, City Cartel franchise vezetővel.

Milyen a jelenlegi helyzet az ingatlanpiacon?

Ma, 2012. második felében az ingatlanpiac a válságidő átlagát produkálja. Míg az év első felében fellendülés látszódott az ingatlanpiacon, a második felében a vásárlók visszafogottabbak lettek, az eladói-kínálati oldalon még több eladó ingatlan jelent meg a piaci ár felet. Az a tény mutatkozik most meg, hogy azok az ingatlanos szakemberek, akik foglalkoznak is a tulajdonosokkal és a piaccal, Ők tudnak értékesíteni és eladnak. Azok a tulajdonosok pedig, akik kitartják az árat várva a "palimadarat" továbbra is a piac mögött maradnak. Fontos infó ezeknek az embereknek: az internet korában nincsenek palimadarak!

Markó Gergely, a City Cartel marketing és oktatási igazgatója

- "Bármilyen piacon dolgozik az ember az ügyfelei azok akiket meg kell becsülnie, akikkel korrektül együtt dolgozva sikerre viheti a vállalkozást."

Mennyire "tipikus" a magyarországi helyzet, a régió többi országáéhoz képest?
Magyarország ingatlanpiaca változatos, mert vannak régiók ahol a külföldi vásárlóerő is megjelenik. Ilyen például a győri szlováknegyed, vagy a keszthelyi orosz kisközösség kialakulása. Más környező országokban a gazdaság élénkítése miatt a vásárlóerő nem csökken le és nem feltételez minden eladás-vásárlást, azaz nem minden esetben lesz körfolyamat.

Igaz, hogy a válság alatt a független ingatlanpiaci szereplők nagyobb számban csatlakoztak az ismert hálózatok valamelyikéhez? Miben jelent segítséget egy franchise hálózat – például a City Cartel – háttértámogatása?
Igen igaz. A City Cartel Ingatlaniroda hálózat is több mint 12 éve jelen van az ingatlanpiacon, stabil és megbízható hátteret nyújt a partnereinek. A 100% magyar tulajdonú cégcsoport kiterjedt szolgáltatásait tudja nyújtani az, aki a hálózatunkhoz csatlakozik. A legfontosabb szempontok közül néhány a franchise csatlakozáshoz a független szereplők számára: Magasabb jutalékot kérhet, hiszen jóval több és biztosabb szolgáltatást nyújt az ügyfelének, a stabil magyar háttér, és a hálózatban lévő több értékesítő együttműködése szabályozott rendszerben, folyamatos képzések az ingatlanpiaccal kapcsolatban, családias partneri hangulat és még sok dolog amit a hálózati partnerség miatt kaphat.

Min múlik egy franchise hálózat sikere? (a márka,vagy felépítése, hogy milyen régóta van a piacon, mennyire kiterjedt az országban, esetleg a nyújtott szolgáltatások, képzések?)
A City Cartel Franchise hálózat sikere is azon múlt és múlik, hogy a cég stabilitását, piaci előnyeit megtartsa és növelje, korrekt piaci magatartásával az ügyfelek bizalmát elnyerje. Nálunk az ügyfél az egyetlen, aki hiteles "mérő" hálózatunkra,de inkább úgy mondanám nagyon kevés panasz van, amire igen büszkék vagyunk. Hiszen bármilyen piacon dolgozik az ember az ügyfelei azok akiket meg kell becsülnie, akikkel korrektül együtt dolgozva sikerre viheti a vállalkozást. Semmi varázslat, csak dolgozni kell - jól!

Franchising az ingatlanszektorban

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank