Még idén megnyílik az első kis Praktiker

Az új áruházak 1000-1500 négyzetméteresek lesznek, és kimondottan lakóhely közeli területeken helyezkednek majd el.
Szerda
2012.11.28.
Sátoraljaújhelyen avatják a barkácslánc új, 1500 négyzetméteres bolttípusának első egységét.
 

Nem újdonság, hogy a magyarországi barkácsáruházak komoly veszteségekkel számoltak az elmúlt években, amely feltételezhetően a piac átrendeződését eredményezi majd. A Praktiker úgy kíván reagálni a megváltozott körülményekhez, hogy kifejezetten lakóhely közeli, kisebb méretű boltokat hoz létre, melyek közül az első Sátoraljaújhelyen nyílik még az idei évben. Karl-Heinz Keith ügyvezető igazgató szerint a magyar piac 20-30 ilyen kisebb egységet tud eltartani.

„A lánc hatékonyságának növelése elsősorban a termékkínálat racionalizálását, az olcsóbb termékek és saját márkás termékek felfutását is jelenti. Másodsorban pedig az új kínálati struktúrához alakítjuk át üzleteinket” – nyilatkozta korábban Keith.
Az új 1500 négyzetméteres sátoraljaújhelyi egység lesz a Praktiker első kisméretű áruháza Magyarországon. Az új Praktiker áruház azokra a vásárlókra fókuszál, akik gyors és praktikus megoldásokat keresnek a ház körüli teendők elvégzéséhez és felújításokhoz.

 

Nem mindegyik barkácshálózat döntött a maradás mellett. A francia tulajdonban lévő Bricostore például bejelentette, hogy bezárja magyarországi üzleteit és kivonul a magyar piacról. "Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért 2013 januárjától arra kényszerül, hogy a Bricostore beszüntesse itteni tevékenységét" – nyilatkozta a tulajdonos Bresson család. A Napi Gazdaság értesülései szerint a hálózatnak többmilliárdos tartozás van a magyar bankokkal és beszállítókkal szemben.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban