A Delhaize csoporttól átvett üzletek dolgozóit mind a CBA, mind pedig a Coop továbbra is foglalkoztatja.
Péntek
2012.11.23.
Újabb partner döntött úgy, hogy kiválik a CBA hálózatából, ezzel okozva még nagyobb forgalomkiesést a magyar üzletláncnak.
 

Októberben három regionális nagykereskedelmi központ igazolt át a Coophoz, a napokban pedig egy újabb partner, a Kerekes Kft. tulajdonában lévő észak-magyarországi CBA hálózat jelentette be, hogy kiválik a magyar üzletláncból. Az elmúlt két hónapban kilépett cégek éves összforgalma meghaladta a 130 milliárd forintot, így a csonkulás komoly forgalomkiesést jelenthet a hálózatnak. A Napi Gazdaság írása szerint az újonnan kivált Kerekes Kft. nem kíván egyelőre egyik hazai hálózathoz sem csatlakozni.

A francia Delhaize csoport Match és Profi üzlethálózatának felvásárlásáról is befejeződtek a tárgyalások, melyek csak csekély mértékben javítanak a CBA helyzetén. Végeredményben a CBA 48 üzletet, a Coop tagvállalatai pedig 62-t vesznek át a kivonuló cégcsoporttól. Az átrendeződések következtében a Coop újonnan megszerzett egységeinek száma meghaladja a 250-et, ami jelentős forgalomnövekedést jelent a jövőre nézve, és nemcsak a legnagyobb magyar tulajdonban lévő élelmiszer-kereskedelmi hálózattá válhat, de szorosan a piacvezető Tesco nyomába érhet.

A Match és Profi üzletek megvásárlását egyrészt saját tőkéből, másrészt pedig banki hitelekből finanszírozta a Coop – állt a Co-op Hungary Kft. sajtóközleményében. Az üzletek átvétele folyamatosan zajlik, és a tervek szerint 2013. január végére le is zárul. Az átvett boltokat a Coop arculata szerint kívül-belül felújítják, és egységesen csatlakoznak a hálózat integrált informatikai rendszeréhez.


Papp Csaba
újságíró