Portugál sikerhálózatok a magyar piacon

Mindkét hálózat gyors ütemben terjeszkedik Európában. A BodyConcept-nek 50, a DepilConcept-nek pedig több mint 30 egysége működik négy országban.
Kedd
2013.05.14.
Magyarországra és a régió más országaira is keresi mester franchise átvevőjét a BodyConcept és a DepilConcept.
 

A portugál Body Concept azzal a céllal jött létre 2005-ben, hogy megszüntessen egy piaci rést, létrehozva egy olyan professzionális szépségszalont, amely elérhető áron kínálja szolgáltatásait. A hálózat dinamikusan fejlődik, és közel 50 szalont üzemeltet Portugáliában, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában összesen. A csoporthoz tartozik a DepilConcept franchise is, amely a szépségszalonok működtetéséből szerzett tapasztalatokon alapszik, és a legújabb szőrtelenítési, valamint fototerápiás eljárásokat kínálja.

A BodyConcept szalonokban a legújabb technológiás esztétikai, kozmetikai és hajkezelési szolgáltatásokat vehetik igénybe a vendégek. Emellett különböző egészségügyi tanácsadásban is részesedhetnek, olyan témaköröket érintve, mint az elhízás, ízületi fájdalmak, a narancsbőr, izombántalmak, vérkeringés, ráncosodás, vagy a helyes táplálkozás. Két alapvető szalontípus létezik: az egyikben foglalkoznak hajápolással, tehát fodrászat is egyben (A), míg a másik kimondottan a többi említett kezelésre koncentrál (B).

A DepilConept-el sikerült megtörni azt a mítoszt, miszerint a legújabb innovatív szőrtelenítési eljárásokat csak a tehetősebb polgárok engedhetik meg maguknak. A gyors, de egyúttal magas színvonalú szolgáltatásokat a speciálisan erre a célra kialakított szalonokban bárki igénybe veheti.

A két különböző koncepcióval működő üzlet franchise jogait külön-külön, és együttesen is kínálják. A mester franchise jogokat Magyarországon durván 75.000 euróért lehet megvásárolni. Az összeg megegyezés tárgyát képezi és attól is függ, hogy csak Magyarországra, vagy más környező országra is vesszük-e a licencet – mivel erre is van lehetőségünk. A cég teljes körű szakmai támogatást, tréninget, központi marketinget, személyes segítségnyújtást vállal, emiatt nincs szükség releváns szakmai háttérre.

A BodyConcept Portugália egyik legdinamikusabban fejlődő hálózata, a DepilConcept-et pedig már 2011-ben az ország Top 10 franchise listájába rangsorolták.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró