Az átszervezéssel öt Saturn alakul majd át Media Markt áruházzá november elsejétől.
Csütörtök
2012.10.25.
November elsejétől megszűnnek a Saturn áruházak Magyarországon, helyüket Media Marktok veszik át.
 

Mind a két elektronikai áruházlánc a német Metro-csoporthoz tartozik, azokat a Media Markt Saturn Holding fogja össze. A Saturn áruházak integrálását a Media Markt hálózatába azzal magyarázta Németh Csongor, a hazai üzemeltető Media Markt Saturn Holding kft. ügyvezető igazgatója a pénzcentrum.hu oldalnak, hogy „a gazdasági környezet adta kihívások az eddiginél is átgondoltabb, racionálisabb stratégiát és döntéseket követelnek meg a kereskedelmi cégektől”.

Németh Csongor hangsúlyozta, a lépés nem jár együtt létszámleépítéssel és nem befolyásolja negatívan a beszállító cégekkel eddig kialakított kapcsolatokat sem.A vásárlókat semmilyen módon nem érinti az átalakítás, ideiglenes jelleggel sem zár be egyetlen üzlet sem.
A Saturn áruházakban korábban vásárolt, de a jövőben esetlegesen garanciális javításra vagy cserére szoruló műszaki eszközökkel a jövőben a Media Markt áruházak foglalkoznak.

Media Markt vs. Saturn:

Az első Media Marktot 1979-ben Münchenben 4 magánszemély alapította. Üzlet- stratégiájuk újdonságnak számított: márkás termékek széles választéka nagy alapterületű áruházban, alacsony áron, jellegzetes reklámmal és újszerű vállalati kultúrával. Az első Media Marktot hamar megszerették az emberek, a cég terjeszkedni kezdett, ma már a lánc 15 országban 607 áruházzal rendelkezik. Magyarországon 1997-ben nyitott meg az első Media Markt Budapesten, és azóta további tizenöt épült szerte az országban.

Az első Saturn áruházat 1961-ben alapították Köln városában. Ma az áruházlánc több mint 230 áruházzal rendelkezik Európa 12 országában A magyar piacra 2004. novemberében lépett be, egyszerre 2 áruházat nyitott a Mammut és az Europark bevásárlóközpontokban. 2006. novemberében kezdte meg működését a győri Saturn, 2007 telén nyitott a kétszintes áruház a Duna Plazában és egy újabb az Aréna Plázában.


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban