Gyorsétteremláncok kalóriái

Egy Big Mac Menü 1350 kalóriát tartalmaz, míg például egy nagy adag rántott hús sült krumplival és salátával 850-et.
Hétfő
2012.09.17.
Az Egyesült Államokban egy új egészségügyi törvény kötelezővé teszi a gyorséttermi menük energiatartalmának feltüntetését.
 

Az USA-ban mára már felismert problémává vált a lakosság tömeges elhízása és az ebből adódó egészségügyi problémák. A javaslat az energiatartalom kötelező feltüntetéséről – és ezáltal a fogyasztók tudatosabb étkezésre ösztönzéséről – néhány évvel ezelőtt vetődött fel. A nemrég elfogadott új törvény értelmében 2013-tól már minden – több mint 20 étteremmel rendelkező – hálózatnak meg kell jelenítenie a menün szereplő összes étel és ital kalóriatartalmát. Az új szabályozás hírére szerdán a McDonald’s bejelentette, hogy még a törvény hatályba lépése előtt megkezdi fogyasztói informálását.

A McDonald’s éttermeket nagyon sok kritika érte egészségtelen és hizlaló ételei miatt, és éppen emiatt mintha a gyorsétterem-óriás elmozdulni látszana egy egészségesebb menü, és egy azt képviselő arculat felé. Ennek része az is, hogy a franchise-ikon az Egyesült Államokban az új törvény hírére már most megfelel annak és nem csak a kötelező, de további érdekes információkkal is ellátja fogyasztóit, mind a 14 ezer éttermében. A törvény hatálybalépésének pontos dátumát még nem lehet tudni az elhúzódó adminisztráció miatt, de várhatóan az amerikai elnökválasztás előtt már nem lép életbe. Margo Wootna, a non- profit Center for Science in Public Interest szervezet Táplálkozás Politika osztályának igazgatója szerint az új szabályozás gyakorlatba-ültetése 2013 végére realizálódhat.

Az USA-ban vannak olyan államok is, amik még tovább mennek az elhízás elleni küzdelemben. Ilyen New York is, ahol a hatóságok betiltották a Coca-Cola termékek nagy kiszerelésben történő árusítását. A széles körben vitatott tilalom vonatkozik minden palackban és pohárban árult édesített italra és a határértéket 16 unciában határozza meg; ez körülbelül 475 ml-nek felel meg. Sok vita folyik arról, hogy mennyire hatékonyan tudja szabályozni ez az új törvény a magas cukortartalmú italok árusítását, mindenesetre a szabályozás nem csak a gyorséttermekben, de például mozikban, színházakban, vállalati kávézókban is életbe lép.

Hasonló szabályozás bevezetésére Magyarországon nem kell számítanunk. Jelenleg hazánkban 98 McDonald’s étterem és 37 McCafé működik és összesen kb. 79 millió vásárlót szolgálnak ki évente. Az éttermek felét franchise partnerek működtetik.

(tup)


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.