Új ruhamárka a fővárosban

Az Inditex tavalyi forgalma megközelítette a 14 milliárd eurót, 84 országban 5600 üzletet működtet, alkalmazottainak száma pedig meghaladja a 100 ezret.
(Fotó: Garry Knight)
Csütörtök
2012.09.13.
Heteken belül megnyílik az Inditex csoport divatmárkájának, a Massimo Dutti-nak az első magyarországi üzlete Budapesten.
 

Az piacvezető spanyol cég a Zara, Pull&Bear, Bershka és Stradivarius után a szintén világszerte ismert Massimo Dutti divatmárkájával jelentkezik a magyar piacon. Az első, 800 négyzetméteres üzletet még szeptemberben megnyitják a Fashion Streeten az anyacég üzemeltetésében. - írja a Napi Gazdaság. A felső-középkategóriába tartozó, női,- férfi,- és gyerekruházatot kínáló Massimo Dutti, a cégcsoport legdinamikusabban fejlődő márkája: tavaly 13 országban, 43 új boltot nyitott, 537 egységre bővítve hálózatát. Előző évi bevétele meghaladta az egymilliárd eurót.

Pablo Isla, az Inditex csoport ügyvezető igazgatója nemrég a következőt nyilatkozta a vállalat dinamikus terjeszkedési stratégiájáról egy amerikai sajtótájékoztatón: „A gazdasági válság nem lehet indok a terjeszkedés lassítására. Minden lépés, amit most teszünk, előnyünkre válik majd az elkövetkezendő években.” – nyilatkozta Isla, és emellett kiemelte, hogy nemzetközi jelenlétükkel Spanyolország gazdaságát is erősítik.
„Vállalatunk nemzetközi terjeszkedése Spanyolország számára is előnyös. Ez azzal magyarázható, hogy egyrészről a menedzsment pozíciók cégen belüli előléptetéseken keresztül tölthetők be, másrészt pedig minden üzletünk kiépítése spanyol alapanyagokból valósul meg, olyan beszállítóktól, akik évek óta mellettünk állnak.” - mondta az ügyvezető.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró