A világ legnagyobb kávéházláncát üzemeltető cég 50 országban van jelen, több mint 17,000 kávézójával.
Szerda
2012.09.12.
A kávéóriás Starbucks kávézaccból és lejárt szavatosságú péksüteményekből készítene mosóport.
 

A Starbucks egy innovatív, újrahasznosítási technológiát tesztel Hong Kong-ban mellyel a régi, állott péksüteményeket és a kávézaccot alakítanák át bio-műanyaggá és mosószerré, ezzel is csökkentve ezen termékeinek káros környezeti hatásait – írja a NY Daily News. A projektet a Hongkongi Egyetem tudósai vezetik, akik egy olyan új élelmiszerfinomítóval kísérleteznek, mellyel az ételmaradékok hasznos termékekké alakíthatók. Az új technológiát a világ legnagyobb tudományos találkozóján, az Amerikai Kémiai Társaság 244. rendezvényén mutatták be a nagyérdeműnek.

A biofinomítók ugyanúgy működnének, mint a kő olajfinomítók, csak éppen nem petróleumból készítenének üzemanyagot, hanem gabonából, cukorból és más, növényi alapú anyagokat alakítanának át bio üzemanyaggá. Ám ez kényes témának számít, ugyanis a környezetkutatással foglalkozó tudósok szerint a nyers élelmiszerekből előállított üzemanyag egyszerre növelné az élelmiszerek árát és hiányát. Erre a problémára az jelentene megoldást, ha újrahasznosított ételmaradékokból állítanának elő üzemanyagot, mivel ez egyszerre segítené a hulladékfeldolgozást és csökkentené a gyártáshoz használt, máshol is felhasználható alapanyagok iránti igényt.

A hongkongi Starbucks éttermek évente körülbelül ötezer tonna kávézaccot és el nem fogyasztott péksüteményt termelnek, mely hulladékokat általában komposztálják, hulladéklerakóban tárolják vagy elégetik.

(a.c.)

Forrás: Index


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.