Olcsó koncepció, gyors fejlődés

Wojciech Goduński, a Biesiadowo és a Crazy Pyramid Pizza márkákat üzemeltető PPHU Wojtex tulajdonosa.
Péntek
2012.08.24.
Bebizonyítottuk, hogy kis befektetéssel is képesek vagyunk virágzó éttermet nyitni – mondta el Wojciech Goduński, a Crazy Piramid Pizza és Biesiadowo márkák tulajdonosa.
 

Igaz az, hogy nyáron a legjobb belevágni egy pizzéria elindításába? Vannak ilyenkor speciális promóciók?
Határozottan igen. Nyáron mindig nagyobb érdeklődést tapasztalunk a potenciális franchise átvevők részéről. Idén bevezettünk olyan különleges akciókat, amelyek az étteremnyitásra ösztönözték a franchise átvevőket. Bárki, aki úgy döntött, hogy augusztus 1-ig csatlakozik a Biesiadowo hálózathoz, kapott egy új robogót a pizzák házhoz szállításához. Továbbá az a vállalkozó, aki ebben az időszakban úgy döntött, hogy együttműködik a Crazy Pyramid Pizza hálózattal, a robogó mellett vagy 10 százalék kedvezményt kapott a szükséges berendezések és felszerelés árából vagy mentességet az első hat havi franchise díj fizetése alól. Nagyon sikeres akció volt ez, az érdeklődők száma megtöbbszöröződött, így lehet, hogy újra meghirdetünk ehhez hasonló promóciókat, amik reményeink szerint még nagyobb érdeklődést fognak eredményezni.

Mit gondol mi a legkritikusabb pont egy vendéglátóipari egység elindításakor? Mivel kell a legtöbbet foglalkozni, hogy ne rosszul süljön el a rajt?
Legfontosabb a teljes elkötelezettség. Nagyon fontos, hogy legalább az első két - három hónapban a vállalkozó személyesen is részt vegyen az étterem vezetésében és tegyen a fejlődésért. Az általunk biztosított képzéseknek köszönhetően az átvevők elsajátíthatják, hogy hogyan kell magas színvonalú szolgáltatást nyújtani és hogy hogyan népszerűsítsék saját üzletüket.

A 2009-es megalakulás óta a Biesiadowo és Crazy Piramid hálózatokhoz 70 másik pizzéria is csatlakozott. Volt-e bezárás? Ha igen, mi volt az oka?
Tény, hogy három éven belül mi lettünk az egyik legnagyobb vendéglátó-hálózat Lengyelországban, de nem mindig sikeres az együttműködés és néha von olyan étterem, amit be kell zárni. Ennek számos oka lehet – nem megfelelően kiválasztott helyszín, megszüntetett lízing, franchise átvevő személyes okai, stb. Előfordult az is, hogy szakítottunk a franchise szerződést súlyosan megszegő partnerünkkel és felbontottuk a megállapodást. A franchise átvevő kap tőlünk egy receptet a sikeres üzletvezetéshez és folyamatos javaslatokat, támogatást, amivel jelentős előnyre tehet szert. Nincs olyan vállalkozás azonban, ami nem jár kockázattal, és ez franchise esetén sincs másképp.

A PPHU Wojtex olyan hálózatokat menedzsel, mint a Biesiadowo és a Crazy Pyramid Pizza. A jövőben tervezik új márkanév bevezetését?
Jelenleg alkoholmentes üdítőitalunkat és egy új energiaital márkát tervezünk elindítani, de addig, amíg ezeket a márkákat nem mutatták be, nem szeretnék nyilatkozni a nevükről.

Hogyan összegzi a jelenlegi fejlesztési koncepciót a külföldi országokban?
A Biesiadowo és Crazy Piramid hálózatokat a kezdettől fogva azzal a céllal hoztuk létre, hogy Lengyelországban sikeresek legyenek. Ekkora sikerre azonban nem számítottunk, így úgy döntöttünk, hogy bővítjük hálózatunkat a határokon túl is. Erre – már csak a név miatt is – a Crazy Piramid Pizza alkalmas. Egész Európában keressük franchise partnereinket, eddig Írországban találtunk mester franchise átvevőt és tárgyalunk lehetséges partnerekkel az Egyesült Királyságban és Kelet-Európában, Magyarországon is.

(gum)


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.