2013.06.05.

Együtt könnyebb

A Point S autószerviz hálózat partnerei olyan beszerzési csatornákhoz is hozzáférnek, amelyekhez maszekként nem lenne lehetőségük.

A 40 éves múlttal rendelkező francia autószerviz hálózat 2002 óta van jelen a magyar piacon, azonban csak 2012. április óta működnek klasszikus értelemben vett franchise rendszerben. A csaknem tíz éves magyarországi tapasztalat azt kívánta meg, hogy franchise üzleti modellt alkalmazva folytassák működésüket. A Point S hálózattal 25 európai országban találkozhatunk, Magyarországon összesen 30 egység üzemel, melyek közül mindössze 4 található Budapesten. Leginkább olyan kisebb,- és nagyobb autószervizek csatlakozását várják, akikkel közösen egy független vállalkozásokból álló szövetkezetet hozhatnak létre, annak érdekében, hogy minden tag részesüljön a nagy hálózatok által biztosított beszerzési kedvezményekből és szakmai támogatásból, függetlenségüket megtartva.

Point S

A hálózat partnereket keres elsősorban Vas, Zala, Somogy, Nógrád, Tolna, Komárom-Esztergom, Békés és Hajdú-Bihar megyében és a fővárosban.

„A kisebb szervizek azért csatlakoznak hozzánk, mert a csapat részeként olyan kedvezményes beszerzési feltételeket kapnak, amit maszekként nem tudnak kiharcolni, mivel a nagy beszállítók szóba sem állnak velük egy meghatározott rendelési összeg alatt. A nagyobbak pedig azért keresnek meg minket, mert részesülni szeretnének a közös marketing és közös beszerzés előnyeiből, és azt is tudják, hogy az általunk forgalmazott jól ismert márkák mellett saját gyártású termékeink is magas minőséget képviselnek” – Buthi Zoltán, a magyarországi Point S mester franchise tulajdonosa.

A csatlakozásnak inkább szakmai feltételei vannak, mintsem anyagi, hiszen jelképes díjat kell megfizetni royalty-ként. „Azt lehet mondani, hogy a havi franchise díj napi egy kávé ára, ezen felül nincsenek egyéb rendszeresen fizetendő költségek. Természetesen a kötelező arculati elemeket használnia kell az adott szerviznek, de a csatlakozással nem beszűkülnek a partnerek lehetőségei, hanem épp ellenkezőleg. Ezért keresünk olyan vállalkozó szellemű szakmabelieket, akik önállóan képesek irányítani saját Point S szervizüket, de ugyanakkor látják a hálózatban való működésből származó előnyöket.” – mondta Buthi Zoltán.

Együtt könnyebb

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank