Töretlenül növekszik a Subway Közép-Kelet Európában

Kedd
2011.04.26.
A franchise hálózat több mint 80 egységgel bővült, 2010-ben ők nyitották meg a legtöbb éttermet a régióban.
 

„A legnagyobb sikert Oroszországban értük el 50 új étteremmel, de Lengyelországban és Bulgáriában is sikeres évet tudhatunk magunk mögött. Előbbi országban 16, míg utóbbiban 6 új éttermet nyitottunk.” – mondta el Martin Princ, a Subway kelet-közép-európai régió fejlődéséért felelős igazgatója.

A vártnál nagyobb sikereket értek el azokkal az éttermekkel, amelyeket nem annyira frekventált helyeken, mint például benzinkutaknál nyitottak. Az újonnan nyitott üzletek 25%-a ilyen területeken üzemel. Új fejlesztési projekt keretében pedig tervezik további, nem annyira frekventált helyek, mint például az egyetemek és környékük meghódítását is. Az újonnan nyitott éttermek harmada – a tervek szerint – ezeken a területeken lesz található.

Közép-Kelet Európában az eladási adatok is optimizmusra adnak okot.

"2010 első felében az eredmények ugyan nem voltak teljesen kielégítők, de a második félév már kárpótolt minket. Júliusban a bevételek elkezdtek emelkedni, egyes éttermekben a forgalomnövekedés meghaladta a 40%-ot az előző év ugyanazon hónapjához viszonyítva. A gazdasági fejlődés hatására a régióban a szendvicsek eladásának mértéke 17%-kal nőtt. Ez egy igazán nagy teljesítmény számunkra" – mondta Martin Princ.

A Subwaynek 34 000 étterme van világszerte (3000 Európában) és igen ambiciózus stratégiával Közép-Kelet Európa legnagyobb gyorséttermi hálózatává akarja kinőni magát. Ennek érdekében tesz is, további országokban való megjelenéssel. Romániában például első éttermüket 2011 nyarán nyitották és további 59 étterem megnyitását tervezik 2015-ig. Terveik szerint az első étterem megnyitása előtt 20 licence-t értékesítenek és 2 mester franchise átvevőn keresztül fog továbbfejlődni a hálózat. Folyamatosan keresnek új lehetséges átvevőket, partnereket.

„Románia igazán érdekes piac számunkra. Az ország tavaly fejlődött és mi remek lehetőségeket látunk benne, természetesen legnagyobb reményeket Bukaresten. Régóta érdeklődnek a licence -ekről helyi, lehetséges franchise átvevők.” – Martin Princ.

Globálisan 2010-ben több mint 2500 Subway franchise licence volt szerte a világban, ennek fele Észak-Amerikában. A közép-kelet-európai régióban az átvevők több, mint 270 éttermet üzemeltetnek.

szt


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.