A BoConcept 2002-ben nyitotta első üzletét az Óbuda Gate irodaházban, a másodikat pedig 2005-ben a MaxCity lakberendezési áruházban.
Csütörtök
2012.07.19.
A gazdasági válság súlyosan érintette a bútorpiacot, de a BoConcept bízik abban, hogy túl vannak a mélyponton.
 

A BoConcept a nagyvárosok lakói számára tervez, gyárt, és forgalmaz egyedi, minimál stílusú bútorokat. A dán alapítású vállalat több mint 60 éves múltra tekint vissza, és mára több mint 50 országban van jelen 200 márkaboltjával. Ezek közül kettő található Magyarországon, melyeket a mester franchise tulajdonos Euroliving Kft. sajátként üzemeltet a fővárosban. A két üzlet a gazdasági válság előtti években kimagaslóan teljesített, ennek köszönhetően a tervek szerint további kettő létesült volna vidéki városokban, ha a recesszió által súlyosan visszavetett bútorpiaci kereslet ezt lehetővé tette volna.

A BoConcept bútorai a felső-közép kategóriába sorolhatók, de mivel Magyarországon is azonos árat kell értük fizetni, mint a nyugat-európai országokban, ez itthon egy kicsit magasabbra pozícionálja a márkát. „A válság hatása meghatározó volt a magyar bútorpiacon. Mivel egy lakberendezés megvásárlása sokszor többszázezres vagy milliós költéssel jár, az emberek értelemszerűen a mindennapi szükségleteikre költik inkább a pénzüket. Emellett az ingatlan eladások is mélyponton vannak, ami ugyancsak befolyással van a mi szakterületünkre. Ennek ellenére bízunk abban, hogy túl vagyunk a mélyponton, és az elkövetkezendő években megteremtődnek a feltételek ahhoz, hogy bővítsük üzleteink számát Magyarországon.” – mondta Kucsma Géza, a BoConcept üzleteket üzemeltető Euroliving Kft. ügyvezető igazgatója.

A válság legfőképp a közép-kelet európai régiót érintette, kiváltképp a horvát, román, bolgár és magyar piacokat. A világ legtöbb országában már túl vannak a válságon a BoConcept hálózat üzletei. A vállalat nemzetközi terjeszkedésének középpontjában jelenleg a közel-keleti és távol-keleti országok vannak – mint az Egyesült Arab Emirátusok, Japán, Kína – ahol a márkaboltok a várakozásoknak megfelelően teljesítenek, így ez kompenzálja a nemzetközi eredményekben a közép-kelet-európai bevételkiesést.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban