A tervek szerint New Yorkban, Kuala Lumpurban, Párizsban és Kínában is lesz szállodája a Harrods-nak. (Fotó: indigo4953)
Vasárnap
2012.07.15.
A nagy múltú londoni áruház hotelmárkát indít, melynek egységei a világ számos országában megtalálhatóak lesznek.
 

A Qatar Holdings tulajdonában lévő Harrods az áruház nevével fémjelzett világmárkát hozna létre a luxusszállodák piacán. Az építkezések – nem meglepő módon - olyan területeken kezdődnének meg, melyek eleve a katari vállalat tulajdonában vannak. Ilyen például a Chelsea Barracks Londonban, vagy a szicíliai Costa Smeralda. A felső tízezret megcélzó Harrods szállodákkal elsőként a brit fővárosban, majd a tervek szerint New Yorkban, Kuala Lumpurban, Párizsban és Kínában is találkozhatunk majd. A Qatar Holdings vezetősége létrehoz egy hotel-management céget abból a célból, hogy felkutassák a szállodanyitáshoz legmegfelelőbb helyszíneket a világ minden táján.

A Qatar Holding 2010-ben vásárolta meg 2,2 milliárd dollárért az áruházat akkori tulajdonosától, Mohamed Al Fayedtől. A katari tulajdonos a vállalat felvásárlása után nem sokkal már bejelentette, hogy az épület tetején luxusszállodát nyitna - ekkor mutatkoztak első jelei annak, hogy más,- nem kereskedelmi iparágakba is betörnének a brand-el. A Harrods nevét viselő hotelek megnyitása csak az első lépései a Qatar Holdings távlati céljának, mégpedig hogy a Harrods-ot meghatározó globális vállalatbirodalommá terjessze ki. A már említett Chalsea Barracks mellett az ugyancsak londoni One Hyde Park apartmanok is a katari cég tulajdonát képezik, és a londoni játékok után az olimpiai falu is a Qatar Holdinghoz kerülnek majd.

(a.c.)

Forrás: Világgazdaság Online


Papp Csaba
újságíró