KFC lesz a McDonald’s-ból?

A hagyományos BigMac húspogácsája 550 kalóriát tartalmaz, míg ezzel szemben 6 Chicken McNuggets mindössze 280-at.
Csütörtök
2012.07.12.
Az „aranyboltíves” gyorsétterem hálózat új vezérigazgatója alacsony-kalóriás, főként szárnyas ételekkel újítja meg a menüt.
 

Július elsejével Don Thompson váltotta a McDonald’s vezérigazgatói székében a 67 éves Jim Skinner-t. Az előző vezető 41 évet töltött el a vállalatnál, melyet több mint 8 évig irányított. Annak ellenére, hogy mindkét igazgató és a piaci elemzők is azt prognosztizálták, hogy nem várhatóak különösebb változások a vállalat stratégiáját illetően, mégis úgy tűnik, hogy az új vezetőnek más elképzelései vannak.

A 49 éves Don Thompson elemezte az étterem 160 különböző termékének receptúráját, és gondos megfontolás után bejelentette, hogy újítani kíván a gyorsétterem kínálatán. „A fogyasztói szokások változásaira új termékkategóriák bevezetésével kívánunk reagálni, vendégeink igényeinek figyelembevételével.” – olvasható Thompson nyilatkozata a newyork.newsday.com portálon.

Az új ételek elsősorban szárnyasokból készülnek majd. Thompson szerint, ha a kínálatot szárnyasokból készült termékekkel bővítik, azzal több pénztárcára érzékeny vásárlót csábíthatnak az éttermekbe, mivel a szárnyasok általánosan kevesebbe kerülnek, mint a marhahús. Emellett az új ételek egészségesebbek is lesznek, mivel a csirke, vagy a pulyka kevesebb kalóriát hordoz magában mint a marha. A hagyományos BigMac húspogácsája 550 kalóriát tartalmaz, míg ezzel szemben 6 Chicken McNuggets mindössze 280-at.

Piaci elemzők szerint a bevételek növekedését várja a hálózat az új ételektől. A májusi statisztika alapján a McDonald’s bevételei ugyan nőttek, azonban elmaradtak a várakozásoktól (a tavalyi év májusi eredményekhez képest 3.3%-al magasabb bevételt ért el globálisan a vállalat a remélt 5%-hoz képest).

(pcs)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.