"Tánciskolánk 21 éve sikeresen működik, köszönhetően az oktatási folyamatnak amit már a kezdetektől megkövetelek tanáraimtól. Ez többek közt a fegyelem, és az, hogy egyszerre több táncstílussal is foglalkozzanak a modern műfajok keretein belül."
Kedd
2012.07.10.
Vállalkozóknak és szakképzett tánctanároknak egyaránt van lehetőségük arra, hogy elindítsák saját E.C.D.S. tánciskolájukat - mondta el a hálózat egyik vezetője Kátai Róbert, alias Robby D.
 

Mióta foglalkozol hivatásszerűen a tánccal?
1983-ban kezdtem el táncolni break táncosként Magyarországon az elsők között. Az évek alatt folyamatosan fejlődtem, megtanultam a jazz és a balett alapjait, artista végzettséget szereztem és fiatalon, 20 éves koromban már elkészítettem első önálló showműsoromat, mint koreográfus.

Miért döntöttetek úgy, hogy franchise hálózatban érdemes működtetni a tánciskolát?
A hálózat 1998 óta működik hálózatban, több helyszínen is. A 90-es években szinte csak mi voltunk, akik modern táncstílusokkal foglalkoztak, ezért igény mutatkozott arra, hogy több megyében és városban is legyen Erica C. Dance School és hogy azzal együtt a modern tánc stílusjegyei is megjelenjenek.

A tánciskolánk 21 éve sikeresen működik köszönhetően az oktatási folyamatnak amit már a kezdetektől megkövetelek tanáraimtól. Ez többek közt a fegyelem, és az, hogy egyszerre több táncstílussal is foglalkozzanak a modern műfajok keretein belül. Természetesen az iskola névadója Zoltán Erika (Erica C.) és jómagam is sokszor jelentünk meg klipekben és műsorokban, egyfelől azért is, hogy tőlünk mindig jót és újat láthassanak a fiatalok.

Mik a legfontosabb kvalitásai egy partner-iskola vezetőjének? Hogyan lehet szűrni, hogy megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkezik-e az illető?
Két módja van a partnerségnek: vagy mint vállalkozó működteti az iskolát és mi központilag adunk oktató tanárt, vagy egy tánctanár csatlakozik a hálózathoz, és önállóan végzi az oktatást. Ebben az esetben természetesen felmérjük a tudását és ha nem tartjuk elégségesnek, akkor intenzív tánckurzuson kell részt vennie az illetőnek.

A tanév során többször is ellenőrizzük a munkafolyamatokat, kurzusokat tartunk. Minden évben megrendezésre kerülő ECDS táncversenyünkön látjuk a csapatok fejlődését a koreográfusok munkájá. Egyhetes tánctáborunkon - ami idén már a 18. - minden tanár részt vesz a munkában, délelőtt és délután is együtt tanítanak, este pedig együtt bulizunk. Minden tábor remek alkalmat nyújt arra, hogy összekovácsolja a csapatot.

Mik a tervek a jövőre nézve?
Szeretnénk új helyszíneken, új partnerekkel dolgozni. Sok olyan város van, ahol még nincsen ECDS Tánciskola. Igyekszünk jó hangulatú, profi csapatokat kreálni, és növelni a tánc szeretetét a fiatalok körében, hogy inkább iskoláinkban töltsék idejüket ahelyett, hogy az utcán kóborolnának.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró