McDonald’s és Carrefour, kéz a kézben

"Az új egység pénzügyi eredményei fél év után ugyanazon a szinten vannak, mint a bevásárlóközpont étterem-szinten található gyors-éttermekéi" - Krzysztof Kłapa.
Szerda
2012.07.04.
Varsó egyik Carrefour szupermarketében a közelmúltban éttermet nyitott a McDonald’s.
 

2011 Karácsonya előtt a varsói Árkádia bevásárlóközpontban nyitotta meg kapuit a legújabb McDonald's étterem, de ezúttal nem az éttermek szintjén, hanem a Carrefour szupermarket területén. A helyszínválasztás furcsának tűnhet (eddig Lengyelországban nem is volt ilyenre példa), ám az Egyesült Államokban a gyorséttermek előszeretettel választják élelmiszerláncok egy-egy nagyobb egységeit helyszínül.
"Az USA-ban a McDonald's több nagy szupermarkettel is együttműködik, ezt az új étteremnyitást onnan vettük át. Jó eredményeket várunk ettől az újfajta együttműködéstől, hiszen mindkét márka erős és jól ismert a lengyel piacon, így remélhetőleg egymást erősítik majd." - mondta el Krzysztof Kłapa, a lengyelországi McDonald's ügyvezető igazgatója.

Az étteremnyitásra egyébként az adott alkalmat, hogy a Carrefour átalakította teljes arculátat, a szupermarket kialakítását, elrendezését, a termékkínálatot, ezáltal lehetőséget kínálva a franchise ikon egy új éttermének kialakítására is.

A nyitás óta eltelt félév statisztikái biztatók - "az étterem pénzügyi eredményei fél év után ugyanazon a szinten vannak, mint más gyors-éttermeké, amik szintén az Arkadia bevásárlóközpontban találhatóak, csak az étterem-szinten." - tudtuk meg Krzysztof Kłapa-tól.

Az üzletház étterem szintjén egyébként már működik egy McDonald's egység, mégsem váltak egymás versenytársaivá és nem kell a vasárlókat megosztaniuk maguk közt.
"Az étterem-szinten található McDonald's továbbra is üzemel, hiszen mindkét étterem különböző célcsoportot ér el. Az új étterem a Carrefour azon vásárlóit szolgálja ki, akik a vásárlás közben egy kis szünetre vágynak." - Krzysztof Kłapa.

A McDonald's és a Carrefour is egyfajta próba-házasságként tekint erre az új üzleti kapcsolatra és - amennyiben sikeresen zárul a próbaidőszak - mindkét fél számára remek lehetőség lehet további vásárlók megnyerésében. Ahogy a McDonald's megjelenhet akár más szupermarketekben is, úgy a Carrefourban is kaphat lehetőséget egy másik gyorsétteremlánc.

(gum)