A Norbi Update International Kft. a tervek szerint ősztől nyílt részvénytársasággá alakul, így bárki tulajdonrészt szerezhet a vállalkozásban.
Szerda
2012.06.27.
A fitneszguru Schobert Norbert nyílt részvénytársasággá alakítaná vállalkozását, és bevezetné a tőzsdére is.
 

A Norbi Update International Kft. a tervek szerint ősztől nyílt részvénytársasággá alakul, így bárki tulajdonrészt szerezhet a vállalkozásban. A lépést azzal indokolta a cégvezető Schobert Norbi, hogy tőkét kíván bevonni a fejlesztések finanszírozásához. "A Norbi Update most nyáron lesz tízéves, ez is közrejátszott a döntésemben. Nem beszélve arról, hogy tőkét szeretnék bevonni a további fejlesztések érdekében. Én ugyanis nem vagyok milliárdos, noha a cég sokat ér" - mondta Schobert Norbert a borsonline.hu webportálnak.

A Norbi Update pékséghálózatnak több mint száz egysége üzemel jelenleg Magyarországon és Szlovákiában együttesen. A fitneszguru elmondása szerint az elmúlt két évben a bolti forgalom 300%-os növekedést mutatott, így elérkezettnek látja az időt, hogy megjelenjenek más környező országok piacain. „Jelen vagyunk Szlovákiában, és ott leszünk több szomszédos országban is. A terjeszkedéshez most már elengedhetetlen a tőkebevonás, amivel persze a hozzánk csatlakozók is gazdagodnak, részesei lehetnek egy olyan sikeres cégnek, amely még az emberek egészségéért is tesz.”-nyilatkozta Norbi a lapnak.

A tőzsdére lépés általában akkor lehet hatékony megoldás, ha a cég tulajdonosa tőkéhez szeretne jutni, anélkül, hogy banki hitelt venne fel, cserébe viszont a részvényesek beleszólhatnak a vállalat döntéseibe, abban az esetben ha a nagyobb arányban birtokolják a céget, mint a tulajdonos. “Arra odafigyelek, hogy a részvények többségét magamnál tartsam, maximum negyvenkilenc százalékot teszek mások számára megvásárolhatóvá” – nyilatkozta a cégvezető.

(a.c.)

Forrás: borsonline.hu


Papp Csaba
újságíró