A 21. század követelményeinek megfelelően

3 különböző együttműködési forma / A kiterjedt hálózati lefedettség ellenére hazánkban továbbra is országszerte lehetséges a nyelviskolalánchoz való csatlakozás, legyen szó akár egy már működő oktatóközpont vagy nyelvstúdió átvételéről, akár egy teljesen új vállalkozás elindításáról, vagy akár az önálló magántanári programba való belépésről.
Kedd
2018.04.03.
Bár hazánkban már 120 helyen folyik oktatás, mégis óriási kereslet van az újabb Helen Doron oktatóközpontokra, nyelvstúdiókra és magántanárokra.
 

A Helen Doron nyelvész által, 1985-ben alapított Helen Doron English (HDE) nyelviskola mára már messze a legnagyobb iskola utáni angoloktatás-szolgáltató Európában, mely 36 országban közel 90 mester franchise területtel és nagyjából 900 franchise rendszerben működő oktatóközponttal rendelkezik. Helen Doron egyedülálló módszere lehetővé teszi, hogy a gyerekek (3 hónapos kortól 19 évesig) már azelőtt megértsék és beszéljék a nyelvet, mielőtt még írni és olvasni tudnának angolul. A 33 éve sikeresen működő hálózat szolgáltatásaira még mindig óriási kereslet van világszerte, így további potenciális franchise partnereket keresnek, többek között hazánkban is.

A részletesen kidolgozott, átfogó Helen Doron módszer révén mára már két millió gyermek tanult angolul. A nyelvésznek sikerült egy olyan módszert létrehoznia, mellyel leképezte az anyanyelv természetes tanulási folyamatát, így a lehető leghatékonyabban oktatható az angol nyelv. Természetesen az összes módszer hiábavaló lenne elkötelezett és felkészült tanárok nélkül. Minden Helen Doron English tanárnak szigorú képzésen kell részt vennie, ahol részletesen megtanulják a módszertant és elsajátítják a speciális tananyagokat. Magyarországon a HDE iskolákban, oktatóközpontokban nagy hangsúlyt helyeznek a helyi tanrend kidolgozására is, melyeket olyan nyelvész szakértők állítanak össze, akik jártasak az angol, mint idegen nyelv tanításában és a gyermekek fejlesztésében is kiválóak. A tananyagokat folyamatosan bővítik, hogy a gyerekek érdeklődését folyamatosan fenntartsák.

Magyarországon 2004 óta van jelen a márka, és jelenleg 70 franchise partner (valamint az őket összefogó hazai mester partner) üzemeltetésében országszerte több mint 120 helyszínen folynak képzések gyermekek és fiatalok számára. A kiterjedt hálózati lefedettség ellenére hazánkban továbbra is országszerte lehetséges a nyelviskolalánchoz való csatlakozás, legyen szó akár egy már működő oktatóközpont vagy nyelvstúdió átvételéről, akár egy teljesen új vállalkozás elindításáról, vagy akár az önálló magántanári programba való belépésről.

A Helen Doron franchise rendszerében három különböző együttműködési forma is várja a saját nyelviskolában gondolkozó vállalkozókat, érdeklődőket. A csatlakozás Magyarországon lehetséges egy oktatóközpont megnyitásával (50 ezer fő feletti városért/régióért felelős partnerként, akár 200 diák oktatására berendezkedve); egy nyelvstúdió kialakításával (20-50 ezres terület, kb. 80-100 diák); valamint önálló magántanárként (SET - Self Employed Teacher) elsősorban a kisebb településeken. „A SET-tanárok teljesen egyedül taníthatnak és végezhetnek marketing tevékenységet. A befektetés is jóval alacsonyabb, hiszen nincs belépési díj, igaz, a havi franchise díj valamivel magasabb” – avatott be Mészáros Szilvia, a hazai mester franchise jogtulajdonos Gyerekangol Kft. ügyvezetője.

A potenciális franchise partnerek általában különböző készségekkel és tapasztalatokkal keresik fel a nyelviskolát, sokan közülük nem rendelkeznek pedagógiai egyetemi diplomával. A cég támogatói rendszere számukra is biztosítja az üzleti és pedagógiai képzést, így a korábbi oktatási tapasztalat nem feltétlenül szükséges, de természetesen nagyban megkönnyítheti a munkát. „A partnerré válást azoknak ajánljuk, akik nyitottak az új, innovatív megoldásokra, és küldetésüknek érzik a nyelvoktatás megújítását a 21. század követelményeinek megfelelően” – emelte ki Frenkel Gergely üzletfejlesztési igazgató.

A Helen Doron English franchise partnerek már az első naptól kezdve minden szükséges támogatást megkapnak a magyarországi franchise központtól, így minden segítséget az üzleti terv elkészítéséhez, a megfelelő helyszín kiválasztásához. A központ végig vezeti a vállalkozó partnereit az első marketinglépéseken, valamint a csatlakozást követően egy háromnapos üzleti képzésen is segíti minden új tagját az indulásban.


Az anyanyelv természetes tanulási folyamatának leképezése / "Magyarországon a HDE iskolákban, oktatóközpontokban nagy hangsúlyt helyeznek a helyi tanrend kidolgozására is, melyeket olyan nyelvész szakértők állítanak össze, akik jártasak az angol, mint idegen nyelv tanításában és a gyermekek fejlesztésében is kiválóak."
Kovács Márton
journalist