2018.04.03.

A 21. század követelményeinek megfelelően

Bár hazánkban már 120 helyen folyik oktatás, mégis óriási kereslet van az újabb Helen Doron oktatóközpontokra, nyelvstúdiókra és magántanárokra.

A Helen Doron nyelvész által, 1985-ben alapított Helen Doron English (HDE) nyelviskola mára már messze a legnagyobb iskola utáni angoloktatás-szolgáltató Európában, mely 36 országban közel 90 mester franchise területtel és nagyjából 900 franchise rendszerben működő oktatóközponttal rendelkezik. Helen Doron egyedülálló módszere lehetővé teszi, hogy a gyerekek (3 hónapos kortól 19 évesig) már azelőtt megértsék és beszéljék a nyelvet, mielőtt még írni és olvasni tudnának angolul. A 33 éve sikeresen működő hálózat szolgáltatásaira még mindig óriási kereslet van világszerte, így további potenciális franchise partnereket keresnek, többek között hazánkban is.

Helen Doron English üzleti lehetőség Fotó Helen Doron English

A kiterjedt hálózati lefedettség ellenére hazánkban továbbra is országszerte lehetséges a nyelviskolalánchoz való csatlakozás, legyen szó akár egy már működő oktatóközpont vagy nyelvstúdió átvételéről, akár egy teljesen új vállalkozás elindításáról, vagy akár az önálló magántanári programba való belépésről.

A részletesen kidolgozott, átfogó Helen Doron módszer révén mára már két millió gyermek tanult angolul. A nyelvésznek sikerült egy olyan módszert létrehoznia, mellyel leképezte az anyanyelv természetes tanulási folyamatát, így a lehető leghatékonyabban oktatható az angol nyelv. Természetesen az összes módszer hiábavaló lenne elkötelezett és felkészült tanárok nélkül. Minden Helen Doron English tanárnak szigorú képzésen kell részt vennie, ahol részletesen megtanulják a módszertant és elsajátítják a speciális tananyagokat. Magyarországon a HDE iskolákban, oktatóközpontokban nagy hangsúlyt helyeznek a helyi tanrend kidolgozására is, melyeket olyan nyelvész szakértők állítanak össze, akik jártasak az angol, mint idegen nyelv tanításában és a gyermekek fejlesztésében is kiválóak. A tananyagokat folyamatosan bővítik, hogy a gyerekek érdeklődését folyamatosan fenntartsák.

Magyarországon 2004 óta van jelen a márka, és jelenleg 70 franchise partner (valamint az őket összefogó hazai mester partner) üzemeltetésében országszerte több mint 120 helyszínen folynak képzések gyermekek és fiatalok számára. A kiterjedt hálózati lefedettség ellenére hazánkban továbbra is országszerte lehetséges a nyelviskolalánchoz való csatlakozás, legyen szó akár egy már működő oktatóközpont vagy nyelvstúdió átvételéről, akár egy teljesen új vállalkozás elindításáról, vagy akár az önálló magántanári programba való belépésről.

A Helen Doron franchise rendszerében három különböző együttműködési forma is várja a saját nyelviskolában gondolkozó vállalkozókat, érdeklődőket. A csatlakozás Magyarországon lehetséges egy oktatóközpont megnyitásával (50 ezer fő feletti városért/régióért felelős partnerként, akár 200 diák oktatására berendezkedve); egy nyelvstúdió kialakításával (20-50 ezres terület, kb. 80-100 diák); valamint önálló magántanárként (SET - Self Employed Teacher) elsősorban a kisebb településeken. „A SET-tanárok teljesen egyedül taníthatnak és végezhetnek marketing tevékenységet. A befektetés is jóval alacsonyabb, hiszen nincs belépési díj, igaz, a havi franchise díj valamivel magasabb” – avatott be Mészáros Szilvia, a hazai mester franchise jogtulajdonos Gyerekangol Kft. ügyvezetője.

A potenciális franchise partnerek általában különböző készségekkel és tapasztalatokkal keresik fel a nyelviskolát, sokan közülük nem rendelkeznek pedagógiai egyetemi diplomával. A cég támogatói rendszere számukra is biztosítja az üzleti és pedagógiai képzést, így a korábbi oktatási tapasztalat nem feltétlenül szükséges, de természetesen nagyban megkönnyítheti a munkát. „A partnerré válást azoknak ajánljuk, akik nyitottak az új, innovatív megoldásokra, és küldetésüknek érzik a nyelvoktatás megújítását a 21. század követelményeinek megfelelően” – emelte ki Frenkel Gergely üzletfejlesztési igazgató.

A Helen Doron English franchise partnerek már az első naptól kezdve minden szükséges támogatást megkapnak a magyarországi franchise központtól, így minden segítséget az üzleti terv elkészítéséhez, a megfelelő helyszín kiválasztásához. A központ végig vezeti a vállalkozó partnereit az első marketinglépéseken, valamint a csatlakozást követően egy háromnapos üzleti képzésen is segíti minden új tagját az indulásban.

A 21. század követelményeinek megfelelően

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank