2018.02.20.

„Közösségre találtunk”

Szolnokon nyitotta meg kapuit február elején a Kwik Fit gumi-és autószerviz-hálózat legújabb szervize.

A Kwik Fit több mint 40 éve indult útjára Skóciából, és ezen idő alatt Európa egyik legnagyobb márkafüggetlen gumi- és autószerviz-hálózatává nőtte ki magát – ma összesen több mint 1000 üzlet működik a márkanév alatt az Egyesült Királyságban, Írországban, Hollandiában, Olaszországban és Magyarországon. Hazánkban 2012-től az Autonet Hungary Kft. a Kwik Fit magyarországi hálózatfejlesztésért felelős mester franchise partnere. A legújabb, szolnoki nyitással 11-re emelkedett a hazai hálózat szervizeinek száma (melyek közül 5 található Budapesten).

Kwik Fit Szolnok, előtte-utána Fotó Kwik Fit

A nyitást követően pár hétig a hálózat egy-egy tapasztalt Kwik Fit szervizvezetője segíti a belső munkafolyamatok és a híres Kwik Fit ügyfélkezelés zökkenőmentes beindulását.

Péntek László, a szolnoki Kwik Fit szerviz tulajdonosa már 32 éve tevékenykedik az autós szakmában. Ez idő alatt komoly tapasztalatra tett szert autóértékesítésben és autószerviz-tevékenységben egyaránt, azonban úgy érezte, változásra van szükség. „Úgy éreztük, hogy elszalad mellettünk az idő, egy helyben toporgunk, lemaradunk iparágunk gyors fejlődésétől. Továbblépni pedig csak úgy tudunk, ha partnerekre találunk, és egymást segítve információmegosztással, tapasztalatátadással új lendületet, színt viszünk szolgáltatásunkba” avatott be László, aki hozzátette, a Kwik Fit franchise ajánlata meggyőzőnek bizonyult, így 2017 augusztusában csatlakoztak a hálózathoz.

Mivel egy már meglévő üzletet kellett a Kwik Fit sztenderdeknek megfelelően átalakítani, nem volt szükség új szervizhelyiségre. Munkafolyamataik felgyorsítása, valamint a Kwik Fit színvonal biztosítása érdekében bővítették a berendezéseket, a gépparkot. „A standardizált rendszerek nagyfokú hatékonyságot biztosítanak, legyen szó a közös alkatrészbeszerzésről vagy a gumiabroncs-webshopról. A képzett munkaerő és a modern gépek pedig biztosítják a gyors és magas minőségű szolgáltatást.”

A nyitást megelőzően a szolnoki szerviz csapata képzéseken vett részt a Kwik Fit folyamatainak minél pontosabb elsajátítása céljából. A know-how az összes kereskedelmi és működési folyamat- és szabályrendszert tartalmazza. Kiterjed teljes részletességgel mindarra, ami szükséges új Kwik Fit szerviz nyitásához. A nyitást követően pár hétig a hálózat egy-egy tapasztalt Kwik Fit szervizvezetője segíti a belső munkafolyamatok és a híres Kwik Fit ügyfélkezelés zökkenőmentes beindulását.

A szervizátalakításba befektetett tőke megtérülését László 2-3 éven belülre várja. A franchise tulajdonos szerint fontos az elérhető célok meghatározásának megosztása, a szakmai támogatás, elkötelezett közösséghez való tartozás. Közös és nemes a cél: a hazai lakosság minőségi kiszolgálása megbízható, nívós szakmai autószerviz-szolgáltatással, melyre igencsak nagy az igény.

A Kwik Fit további folyamatos expanziót tervez Budapesten és vidéki nagyvárosokban. Várja leendő franchise partnerek jelentkezését. A hálózathoz lehet csatlakozni már meglévő szervizzel, szervizes tapasztalattal; vagy pedig befektetői céllal. A Kwik Fit központ segíti franchise partnereit a megfelelő szervizhely megtalálásában, a szerviz beüzemeltetésében, működtetésében.

„Közösségre találtunk”

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank