Az első McDonald’s örökre eltűnik

Magyarországon 1988-ban nyílt meg az első McDonald’s étterem a Régiposta utcában. 15 féle termékből lehetett választani, a legdrágább étel a Big Mac volt, mely 43 forintba került. Mára a franchise ikon közel száz éttermet számlál hazánkban.
Hétfő
29.01.2018
A McDonald’s első franchise egységének másolata három évtizednyi múzeumi szolgálat után lebontásra kerül.
 

Az Illinois állam külvárosában található Des Plaines város tekinthető a McDonald’s gyorséttermi hálózat szülővárosának, ugyanis 1955-ben itt nyitotta meg első franchise éttermét Ray Kroc, akire méltán hivatkoznak a gyorsétterem lánc atyjaként, ugyanis (mint ez később kiderült) ezen vállalkozásával a világ legnagyobb forgalmú gyorséttermi hálózatának rakta le az alapkövét. Ezt az első éttermet 1984-ben bezárták, azonban egy évvel később, Kroc eredeti tervei alapján rekonstruálták az épületet, és az eredeti konyhai felszerelésekkel múzeumként újranyitották.

A múzeum egyik legnagyobb látványossága többek között az eredeti cégtábla, melyen megtalálhatóak az elhíresült „15 cent” és a „Már 1 millió hamburgert eladtunk” feliratok (napjainkban kevesebb, mint négy óra alatt értékesít egymillió hamburgert a hálózat), valamint Speedee, a vállalat első kabalája. Speedee figurája a McDonald testvérek által kifejlesztett innovatív és szuper gyors kiszolgáló rendszerre (Speedee Service System) utalt. A rendszer az akkori nagy gyártósorok gyártási elveit követte, ezt ültették át gyorséttermi közegbe, mellyel megteremtették a villámgyors kiszolgálás és a későbbi hatalmas terjeszkedés alapjait.

A múzeum lebontásáról már régóta folynak a tárgyalások, a 2013-mas árvíz komoly károkat okozott az épületben. Azóta a múzeum ajtaja csak nyaranta, néhány alkalommal nyílik meg a látogatók előtt. A lebontás után a gyorsétterem lánc vezetősége Des Plaines városának kívánja adományozni a földterületet, ám az emblematikussá vált arany ívekkel ellátott cégtáblát, valamint minden egyéb, historikus értékkel rendelkező tárgyat megtartanak. Az viszont, hogy ezek a relikviák hol kapják meg végső helyüket, még a jövő kérdése.


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013