2017.11.28.

Duna House gyorsjelentés

Csökkenő árbevétel mellett is több mint 120 százalékkal nőtt a magyar piacvezető ingatlanközvetítő franchise profitja a harmadik negyedévben.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett jelentés szerint a Duna House értékesítésének nettó árbevétele 1,2 milliárd forint volt 2017 harmadik negyedévében, vagyis 29 százalékkal elmarad a tavalyi azonos időszakától. Ennek ellenére az ingatlanforgalmazó társaság 190,5 millió forint adózott eredményt ért el az idei harmadik negyedévben, ez pedig 122 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Duna House franchise Fotó Duna House

Magyarország vezető ingatlanközvetítő franchise hálózata, a Duna House több mint 150 irodával van jelen országszerte, melyek közel 90 százalékát franchise partnerek üzemeltetik. A franchise partnerré válás nagyjából 2-7 millió forintos beruházást igényel.

Az adózott eredmény alakulását a megemelkedett hitelállomány és kamatfizetés, valamint egyszeri addicionális adózási tételek befolyásolták a társaság szerint. A core teljesítmény javulását többek között a pénzügyi termék közvetítési szegmensnek, valamint a hitel és lakás-takarékpénztári volumenek növekedésének tulajdonítják. Hozzátették: nőtt a franchise szegmens árbevétele és bruttó fedezete, ugyanakkor a közvetett költségek növekedése – főleg a lengyelországi – csaknem teljesen felhasználta a keletkezett profitelőnyt.

Saját Duna House iroda megnyitására Magyarországon továbbra is országszerte van lehetőség a franchise márka ernyője alatt. „Olyan dinamikus franchise partnereket várunk, akik üzleti modellünk használatával és segítségünk mellett, csapatunk részeként sikerre kívánják vinni vállalkozásukat” – tájékoztatott a hálózat.

Egy Duna House iroda megnyitása 2-7 millió forintos befektetést igényel, mely magába foglalja többek közt a franchise belépési díjat, a személyre szabott képzéseket, értékesítési és üzletviteli támogatást.

Duna House gyorsjelentés

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank