A napilap 100.000-el több példányban jelenik meg naponta.
Kedd
2012.06.19.
Budapest és 19 megyeszékhely után további 40 városban osztogatják az ingyenes napilapot.
 

A franchise rendszerben működő nemzetközi Metropol már eddig is Magyarország legnagyobb példányszámban nyomtatott napilapja volt, azonban április 2-től további településekkel bővítette hálózatát, melynek következtében az újság megtriplázta a terjesztésbe bevont városok számát. A bővítés következtében nem változott azonban a struktúra, továbbra is egy budapesti és egy országos változat lesz elérhető az olvasók számára: „A mi piacunk az országos napilapoké, ezen kívánjuk vezető szerepünket megerősíteni.” – nyilatkozta Hivatal Péter, a lapot kiadó MTG Metro Gratis Kft. vezérigazgatója a mediainfo.hu-nak.

A Metropol napilap filozófiája, hogy akár röviden is, de minden eseményről számoljon be és egy alap tájékoztatást adjon. A terjeszkedés előtt 300.000 példányszámban jelent meg az újság, amit 400.000-re növeltek az újonnan bevont városokkal. Az olvasók többsége valóban független lapként tekint a hírújságra, olvasóinak 70%-a nem is vesz más nyomtatott sajtót a kezébe. A Metropol terjeszkedése mögött az állhat, hogy a lap kimagaslóan jó eredményeket ért el az elmúlt években, a magyar médiapiacot sújtó válság ellenére is növelte reklámbevételei arányát.

Vidéken jelenleg a Blikk és a megyei lapok a legerősebbek az országos napilapok közül, azonban könnyen lehet, hogy a Metropol terjeszkedése változtat az eddigi felálláson, mivel az ingyenes konkurenciával nehéz felvenni a versenyt.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró