2017.09.26.

Elindult az áruszállítók Ubere, a Fuvar.hu

Hiánypótló online piacteret indított egy magyar startup, melynek segítségével magánszemélyek, illetve kkv-k kereshetnek partnert áruszállítási feladatokra.

A legújabb magyar innováció, melyet az áru szállítók Uberenek is neveznek, valóban hiánypótló. A megoldás jelentős spórolási lehetőséget jelent, hiszen a fuvarcégeknek minden megbízásra licitálniuk kell. A nagyvállalatok már évek óta használnak logisztikai tevékenységük és szállítmányozási költségeik optimalizálására hasonló professzionális online szolgáltatásokat, jellemzően magas havidíj ellenében. Ezekhez azonban a lakossági felhasználók, illetve a kisebb cégek nem férnek hozzá. Ezt a piaci űrt és igényt ismerte fel a Fuvar.hu, mely egy pofonegyszerűen használható online piacteret hozott létre, amivel bárki kereshet fuvarozót belföldi vagy nemzetközi szállítási igényeihez.

kamion Fotó Entrepreneurs

Legyen szó költözésről, csomagküldésről, műszaki cikk, bútor vagy áruszállításáról, megfizethető fuvar szolgáltatásra nemcsak a nagy cégeknek, hanem bárkinek, a kis- és középvállalkozásoknak, illetve magánszemélyeknek is szüksége lehet.

„A Fuvar.hu egy kényelmi és költségcsökkentő megoldás, melyet kifejezetten lakossági felhasználók és a kkv szektor igényeire szabva fejlesztettünk ki. A szolgáltatás a megbízóknak és a logisztikai szolgáltatóknak is előnyös. Egyrészt minden megbízásra licitálni kell, így a felhasználó a lehető legkedvezőbb megoldást választhatja ki. Másrészt a szolgáltatás a szállítmányozóknak is előnyös, hiszen egyszerűen találhatnak fuvarokat szabad kapacitásaikra” – fogalmazott Szucsányi-Borza Sebestyén, a Fuvar.hu alapítója. Statisztikák szerint hazánkban közel 37.000 vállalkozás tevékenykedik a szállítmányozási ágazatban, melyek közel háromnegyede 1-4 főt foglalkoztat. A Fuvar.hu, melyet a megbízók díjmentesen használhatnak, elsősorban ezeket a mikro cégeket tekinti potenciális szolgáltató partnereinek.

A Fuvar.hu startupként indult és egyelőre Magyarországon érhető el a szolgáltatása, azonban a cég célja a regionális terjeszkedés, a nemzetközi piacra lépés. „Az Egyesült Államokban és több nyugat-európai országban már sikeresen működik hasonló online piactér, azonban a régiónkban egyelőre nincs ilyen szolgáltatás a piacon. Ezt az űrt szeretnénk betölteni, ezért jövő évre tervezzük a külpiacra lépést, első körben Ausztriában” – fűzte hozzá a cégvezető.

Elindult az áruszállítók Ubere, a Fuvar.hu

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank