2017.09.23.

Mit kérdezzünk a franchise értékesítőtől?

Az öt legfontosabb kérdés, hogy megbizonyosodjon, valóban önnek való az adott franchise hálózat.

Sok ember vágyik arra, hogy a maga ura legyen. Többen érdeklődnek a franchise, mint a vállalkozásindítás egy biztonságosabb módja iránt, de végül sosem vágnak bele saját üzletükbe. Az indokok különbözőek lehetnek, de az egyik leggyakoribb ok az információhiány – annak ellenére, hogy a franchise átadók rengeteg információval rendelkeznek, csak kérdezni kell tőlük. A legtöbb franchise érdeklődő mindössze az adott hálózat honlapját nézi meg, esetleg elolvas egy-két cikket, és így hoz döntést. De ez nem elegendő.

Franchise értékesítés

Az első telefonbeszélgetés a franchise értékesítővel egy fontos hívás. Sok kérdést tesznek fel önnek. Az értékesítő elsősorban az alkalmasságát próbálja kideríteni, és nem csak financiális szempontból. De ön is kérdezhet az értékesítőtől.

Ha önt érdekli egy franchise hálózat, az első dolog amit tennie kell, hogy megvizsgálja a beruházás teljes összegét. Ha nincs hozzáférése a megfelelő mennyiségű tőkéhez, kutasson tovább. Ha rendelkezik a befektetendő összeggel, akkor töltse ki a franchise jelentkezési, kapcsolatfelvételi űrlapot további információkért. Elsőre ez nem tűnik nagy dolognak, pedig az. Ezzel a gesztussal, hogy megadja a nevét, lakhelyét, telefonszámát és email címét, egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy franchise átvevő váljon önből, és így felveszi a kapcsolatot a franchise értékesítővel is.

Az első telefonbeszélgetés a franchise értékesítővel egy fontos hívás. Sok kérdést tesznek fel önnek. Az értékesítő elsősorban az alkalmasságát próbálja kideríteni, és nem csak financiális szempontból. De ön is kérdezhet az értékesítőtől. Tájékozódhat, hogy valóban önnek való-e az adott franchise lehetőség és a válaszok segítségével eldöntheti, hogy tovább kíván-e lépni a folyamatban.

A következő öt kérdés a legfontosabbak közé tartozik, amelyeket érdemes minden franchise hálózattól, képviselőtől megkérdezni.

 1. Mióta van jelen a vállalkozás és mióta működik franchise formában?
  Előfordul, hogy a vállalkozás már tíz éve működik, de franchise átvevők számárak csak egy rövid ideje van elérhető ajánlatuk. Ezt jó tudni.
 2. Mióta dolgozik a franchise hálózatnak?
  A franchise világában a hosszútávú működés fontos elem. Ha a franchise manager régóta dolgozik a vállalatnak, akkor pontosan ismeri annak belső működését és tudja, hogy mik a sikeres és sikertelen franchise átvevők tulajdonságai.
 3. Mik a legfontosabb jellemzők, amelyeket a hálózat a franchise átvevők esetében fontosnak tart?
  A válasz, amelyet kap segít meghatározni, hogy ön valóban alkalmas-e a hálózathoz való csatlakozásra.
 4. Le tudná írni a csatlakozás folyamatát, és hogy megközelítőleg mennyi időt vesz igénybe a folyamat?
  Ezen két dolog ismerete segíti önt a megfelelő időbeosztás felállításában, melynek része például az üzleti terv megírása vagy üzleti hitel felvétele.
 5. Ha a családtagja lennék, mit mondana el a franchise ajánlatról?
  Ennek a kérdésnek a lényege, hogy a franchise értékesítő olyan információkat is eláruljon, amelyeket nem feltétlenül osztanak meg a franchise jelentkezőkkel. Sosem tudhatja, milyen előnyös tudásra tehet szert ezáltal.

Ezen kérdések mindegyike segítheti önt, hogy jobban megismerje az adott franchise hálózatot. Az információk birtokában könnyebben el tudja majd dönteni, hogy továbbra is érdeklődik-e az ajánlat iránt, vagy érdemesebb más franchise hálózatok felé nyitnia.

Mit kérdezzünk a franchise értékesítőtől?

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank