Nagy dobásra készül a Starbucks

A Starbucks 75 országban 25 ezer kávézóval van jelen. A klasszikus melegen készülő kávék mellett a vállalat 2015 óta foglalkozik hidegen készülő kávés italok fejlesztésével és forgalmazásával.
Péntek
2017.07.28.
A világ legnagyobb kávézólánca egyre nagyobb hangsúlyt fektet a hideg kávés italokra, és bevezeti legújabb innovációját, a nitrogénnel hűtött csapolt kávét.
 

A mindenki által ismert, 1971-ben az Egyesült Államokban alapított Starbucks kávézó franchise hálózat elsőre talán meglepő, mégis innovatív és kecsegtető ötlettel rukkolt elő. A vállalat nagyszerű lehetőséget lát a hideg kávés italokban, melyek fejlesztésén és értékesítésén keresztül kíván további részesedéshez jutni a multi-milliárd dollár forgalmú kávé világpiacból.

A legújabb, már tesztelés alatt álló termékük a ‘Nitro Clod Brew’ melynek lényege, hogy a kávét nitrogénnal hűtik le és a sörcsapokhoz hasonló módszerrel hordóból csapolják a fogyasztók számára. A 20 órán keresztül, hidegen készülő kávé a Starbucks technológiájának köszönhetően ízletesebb és zamatosabb, hiszen a kávébabokban található aroma és íz hangsúlyosabb, mint a forróvízzel készülő kávék esetében.

A 2015 óta hideg kávés italokat is kínáló hálózat a Bloomberg kimutatása szerint évente 25 százalékkal tudta növelni eladásait ezen szegmensben. A hideg kávé piac világ szinten 2010 és 2015 között több mint 340 százalékos növekedést mutatott. A Starbucks most ezt, a világ szinten milliárd dolláros hideg kávé piacot szeretné megszerezni – jelentette be Howard Schultz, a vállalat vezérigazgatója. A cég ezáltal még nagyobb szeletet birtokolhat a nemzetközi kávé piacból, új fogyasztókat csábítva a kávézóiba.

Az elmúlt negyven évben arra törekedtünk, hogy a legjobb melegen készülő kávékat és kávés italokat hozzuk létre. Természetesen mindig kínálunk újdonságokat a vásárlóinknak, így a hidegkávés italokban rejlő lehetőségeket is ki szeretnénk használni. Az elkövetkező években erre a területre komoly erőket fogunk fordítani” – nyilatkozta Howard Schultz. "Egy teljesen új élményt kínálunk a vendégeink számára” – tette hozzá Dr. Sandy Stark, a Starbucks alelnöke. Az új termék először 1400 kávézóban kerül majd forgalomba nyár végére, először az amerikai és angol piacokon.

Magyarországon 2010-ben jelent meg a márka, jelenleg 16 kávézót számlál a hazai franchise jogtulajdonos AmRest Kávézó Kft. üzemeltetésében.


Kovács Márton
journalist

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.