Számomra mindig is egyértelmű volt az egészség és a szépség kapcsolata, melyre nagy hangsúlyt fektetek a magánéletemben is. Mindig kerestem azt az üzleti lehetőséget, amiben örömömet lelhetem, a Smilepoint remek lehetőségeket kínált erre.
- Albok Szabina, Smilepoint franchise partner, London
Szerda
2017.07.05.
Megfelelő üzleti tervvel és a Smilepoint franchise központ támogatásával Londonban is lehetséges sikeres vállalkozást indítani.
 

A 2013-ban, Magyarországon alapított Smilepoint egy gyors és biztonságos kozmetikai fogfehérítést kínáló franchise hálózat. Az innovatív orvostechnikai Led lámpa technológiának köszönhetően a folyamat fájdalommentes, az üzletek pedig, modern beltéri arculatukkal vonzó helyszínt teremtenek. Ennek köszönhetően a hálózat szolgáltatása az önálló üzletek mellett több mint 50 fogfehérítő- és szépségszalonban, wellness- és fitneszközpontban is elérhető a vásárlók számára. A Smilepoint a közelmúltban megkezdte a külföldi terjeszkedést is köszönhetően rugalmas rendszerének. A franchise átvevő partnerek számára nincs kötelezően előírt vállalkozási forma, a franchise működtetésére mind egyéni vállalkozók, mind társas vállalkozások szerződhetnek.

Albok Szabina franchise partner példája is jól mutatja, hogy külföldön is lehet franchise vállalkozást működtetni. "Londont azért választottam, mert tetszett, hogy több mint 200 különféle ország nemzete él együtt. Nagy esélyt és lehetőségeket láttam az üzleti élet felépítésére, valamint tapasztalat szerzésére” - avatott be történetébe Szabina, aki az első két évben a nyelvtanulásra fektette a legnagyobb hangsúlyt. Ezalatt az idő alatt kezdte el kiépíteni üzleti kapcsolatait is, melynek keretében 2013-ban először saját ingatlan közvetítő céget alapított, majd hamar bővítette tevékenységi körét, és a kereskedelem felé fordult. “2015-ben termékek exportálásával és importálásával kezdtem el foglalkozni. Szerencsém volt például Magyarországon kézzel készített dísz üvegeket exportálni.

Szabina a kereskedelemben elért sikerei után 2016 októberében csatlakozott a Smilepoint franchise hálózatához. “Számomra mindig is egyértelmű volt az egészség és a szépség kapcsolata, melyre nagy hangsúlyt fektetek a magánéletemben is. Mindig kerestem azt az üzleti lehetőséget, amiben örömömet lelhetem, a Smilepoint remek lehetőségeket kínált erre.” Elmondása szerint a legfontosabb a sikeres vállalkozáshoz a megfelelő üzleti terv elkészítése. "Londonban nem egyszerű az üzleti élet, és - Magyarországhoz hasonlóan - sok türelemre és kemény munkára van szükség ahhoz, hogy jól működő vállalkozást lehessen üzemeltetni. Az üzleti szabályok betartása mellett a személyes reputáció is sokat számít."

Szabina tapasztalatai szerint, egy vállalkozó számára a kezdeti üzleti befektetés Londonban, üzletágtól függően 2-5 év alatt térül meg. Fontos a digitális marketing eszközök alkalmazása, amely minden üzletágban elengedhetetlen. Az angliai piacon való sikeres működés feltétele emellett a folyamatos megújulás és alkalmazkodás is. A Smilepoint franchise központ pedig az együttműködés során minden segítséget megad partnerei számára, legyenek azok akár Magyarországon, akár külföldön.

A kozmetikai fogfehérítő termékek sikeres értékesítéséhez kidolgozott értékesítési know-how, valamint átfogó marketing és PR támogatás, kommunikációs stratégia, arculat, kampányok, ingyenes és rendelhető marketingkommunikációs eszközök is rendelkezésre állnak a franchise partnernerek számára. Nagyon fontos a marketing, hogy hogyan mutatjuk be az embereknek az adott szolgáltatást, adott terméket. Sok tervem van, rengeteg időt fordítok a Smilepoint üzletemre, és bízom benne, hogy a jövőben meg fog térülni az eredménye.” A Smilepoint franchise központ emellett minden partnere számára elektronikus és nyomtatott tájékoztató anyagot biztosít, és konzultációs segítséggel is mindig rendelkezésre áll. “A központ által szervezett oktatás sokat segített a kezdeti időszkban. Megtanultam a fogfehérítés elméleti és jogi hátterét, illetve lépésről lépésre végigvettük a kozmetikai fogfehérítés menetét is, így élesben már nem voltak kérdéseim.”

A Smilepoint rendszerében egy franchise jog megvásárlása 3 évre történik, a szükséges befektetés pedig viszonylag nagyobb skálán (pár százezer forinttól a több millió forintig) mozoghat attól függően, hogy partnerként milyen franchise- és bérletkonstrukciót választunk. A Smilepoint franchise rendszerben van lehetőség önálló kozmetikai fogfehérítő szalon kialakítására, vagy fogfehérítő sarok működtetésére is akár már 4 négyzetméteren szépségipari, turisztikai, fitnesz, wellness, fogorvosi környezetben.


Kovács Márton
journalist