Nyelviskola kisvárosokban is

A nyelvi stúdiókat akár egyetlen személy is működtetheti, ha kvalitásai megfelelnek a franchise központ elvárásainak.
Hétfő
2012.10.01.
A kisebb hazai településeken is elérhetővé válik Helen Doron nyelvtanítási módszere.
 

Hazánkban is nagy sikerrel működnek a gyermekek angol nyelvtanítására specializálódott Helen Doron Early English nemzetközi franchise hálózat iskolái. Ezek az ország egész területén megtalálhatóak, viszont eddig kizárólag 50.000 fős lélekszám feletti településekre koncentrálva terjeszkedtek. A nyelviskola hálózat az eddigi gyakorlattól eltérően egy új koncepcióval kívánja népszerűsíteni az angol nyelvet, mégpedig - méretükben kisebb – nyelvi stúdiók létrehozásával. Az első ilyen egység már sikeresen működik Várpalotán, ahol azelőtt egyetlen iskola fedte le Pápa és Várpalota területét.

Az új nyelvi stúdiók nagyjából fele akkora kapacitásra (80-100 diák) vannak berendezkedve, mint az eddigi iskolák. „Az új franchise koncepció lehetőséget biztosít arra, hogy olyan területeken is elérhetővé váljon az angol nyelv magas szintű elsajátítása gyermekek számára, ahol eddig nem volt rá lehetőség. Helen Doron nyelvi stúdiót akár egy személy is tud üzemeltetni feltéve, ha rendelkezik a megfelelő kvalitásokkal" - mondta Kissné Hőss Klára, a Helen Doron Nyelviskola magyarországi vezetője. „Nagy hangsúlyt fektetünk a tanárok megfelelő kiválasztására. Fontos, hogy a potenciális tanárjelölt anyanyelvi szinten beszéljen angolul, és emellett értsen a gyerekek nyelvén is. Elsőre talán nem tűnnek magasnak az elvárásaink, de higgyék el nem egyszerű megtalálni az ideális embert, átlagosan 10 jelentkezőből 1 alkalmas a feladatra.”

Itthon a Helen Doron hálózatának több mint 50 iskolája van, ezzel a legnagyobb, gyermekekre specializálódott angol képzést folytató intézménnyé nőtte ki magát nyolc éves hazai működése alatt. A közeljövőben a Balaton térségében, Siófokon és Balatonbogláron nyitnak új iskolát.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró