A Coop hálózatát kihasználva több mint 3000 egységében kínálhatja szolgáltatásait a Gránit Bank.
Kedd
2012.06.12.
Az együttműködés megerősítéseként a két társaság 100-100 millió forintos részesedést vásárolt egymás cégében.
 

Stratégiai együttműködési megállapodás jött létre a Coop Gazdasági Csoport, a Coop Hitel Zrt. ( a Coop Gazdasági Csoport 2009-ben alapított pénzügyi vállalkozása), és a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Gránit Bank között. A felek az egymás iránti bizalmat és elkötelezettségüket fejezték ki abból a célból, hogy ügyfeleiknek minél sokrétűbb szolgáltatást nyújtsanak. „A megegyezés szerint a Gránit Bank szolgáltatása a Coop hálózatában, valamint a Coop alkalmazottai, törzsvásárlói, vevői, beszállítói számára is széles körben elérhető lesz, reményeink szerint néhány hónapon belül” - mondta Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. alelnök-vezérigazgatója a megállapodást követő sajtótájékoztatón.

A magyar tulajdonban lévő Gránit Bank a hazai piac dinamikusan fejlődő szereplője, amely egyértelmű kommunikációra és az egyenrangú ügyfél-bank kapcsolatra alapozza tevékenységét. A Coop hálózatát kihasználva hatalmas lehetőséghez jut a bank, hiszen az élelmiszerlánc több mint 3000 egységében kínálhatja szolgáltatásait. Rédei István, a Coop Hitel Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy több bankkal is folytattak tárgyalásokat, és végül a Gránit Bank mellett döntöttek. A szolgáltatások részleteiről később egyeztetnek majd, azonban Hegedűs Éva jelezte, hogy lakossági és vállalkozói számlavezetést, hitelezést és bankkártya-szolgáltatást mindenképp kínálnak majd.
Ez a szokatlan társulás csak Magyarországon számít újdonságnak, Angliában például több hipermarket lánc is ajánl pénzügyi szolgáltatásokat vásárlóinak.

(a.c.)


Papp Csaba
újságíró