2017.01.27.

Új franchise portált kap Lettország

Lettország nem egy nagy piac, mégis többtucat sikeres koncepciónak ad otthont. Mostantól egy új, országos franchise portál könnyítheti meg a magyar márkák terjeszkedését a Balti régióban.

A franchise és üzleti lehetőségek iránt érdeklődők új helyről kaphatnak inspirációt, elindul Lettország országos franchise portálja, az ágazat híreinek és a franchise lehetőségeknek szentelt FranchiseINFO.lv. Ugyan kevesebb, mint 2 milliós lakosságával a Balti ország nem tartozik a nagy piacok sorába, mégis számos sikeres franchise márkával büszkélkedhet. „A franchise ágazat Lettországban gyorsan fejlődik, minden évben új hazai és nemzetközi márkák jelennek meg. Erős jelenlétük van az olyan franchise óriásoknak, mint a McDonald’s, KFC, Subway, Hilton, Radisson vagy az Accor csoport. A hazai márkák közül pedig (elsősorban a lett piac mérete miatt) eleve a nemzetközi terjeszkedés tervével alakítják ki koncepciójukat” – mondta el Juris Roganovs, a FranchisingINFO.lv alapítója.

Stenders márkabolt Fotó Stenders

A természet és Lettország történelmi személyisége, Gotthard Friedrich Stender inspirálta a Stenders vállalatot és annak kozmetikai termékeit. A márka 2004 óta jelen van Magyarországon is.

Az országhatáron átnyúló expanzió tekintetében ezidáig a legnagyobb sikereket a 15 évvel ezelőtt, Rigában alapított Stenders márka érte el a lett franchise hálózatok közül. Észak-Európa egyik legnagyobb természetes kozmetikum gyártója ma már több mint 200 üzlettel rendelkezik Európa és Ázsia húsz országában, melyek közül három található Magyarországon, mindhárom Budapesten.

Egy másik sikersztori Lettországból a Narvesen üzletlánc története. A ma már norvég tulajdonban működő hálózat szintén a lett fővárosban, Rigában született meg 1997-ben. A márkanév alatt jelenleg 248 üzlet és kioszk kínál szendvicseket, gyorsételeket, süteményeket, hideg- és melegitalokat, újságokat. A franchise partnerré válás a Narvesen esetében már nagyjából kétezer eurótól lehetséges, és a franchise központ teljeskörű képzési és támogatási rendszert kínál partnereinek.

Ilyen és ezekhez hasonló hírek között böngészhetnek a FranchiseINFO.lv olvasói, ami persze – a lett nyelvű tartalom miatt – a magyar olvasók többségének nem egyszerű feladat. Éppen ezért a Franchising.hu a jövőben beszámol minden olyan lett franchise hálózatról, melynek expanziós tervei között célállomásként szerepel Magyarország is.

A FranchiseINFO.lv kiadói a lettországi székhelyű Francity vállalat, valamint Közép és Kelet Európa vezető franchise tanácsadó vállalata, a Magyarországon és a régió további tíz országában jelenlévő PROFIT system.

Új franchise portált kap Lettország

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank