A McDonald’s 94 étteremmel rendelkezik Magyarországon, melyek nagyjából felét, 48-at üzemeltetnek franchise partnerek. Világszerte a McDonald’s márkanév alatt 37 ezer gyorsétterem működik 119 országban, közel 420 ezer alkalmazottal; a hálózat árbevétele pedig meghaladja az évi 25 milliárd dollárt.
Hétfő
19.12.2016
A gyorsétterem óriás bejelentette, Luxemburgból korábbi központjába, Nagy-Britanniába teszi át székhelyét.
 

A világ egyik legismertebb amerikai vállalata, a gyorsétterem óriás McDonald’s úgy döntött, hogy átteszi európai székhelyét Luxemburgból korábbi központjába, Londonba. Ehhez egy új holdingtársaság megalapításáról határozott a vállalat, amely az Egyesült Államokon kívüli, szellemi tulajdonjogokból és franchise díjakból származó bevételeket fogja kezelni.

A McDonald’s döntésének alapjául szolgálhattak azok az Európai Uniós intézkedések, melyekkel azt akarják elérni, hogy a vállalkozásoknak – különös tekintettel a multinacionális vállalatokra – ott, abban az országban kelljen adót fizetniük, ahol az árbevételt realizálták. Ennek kapcsán a közelmúltban civil szervezetekből álló csoport vádolta meg adóelkerüléssel a gyorsétteremláncot, és fordult az EU illetékes szervéhez közreműködésért, amely lefolytatja a vizsgálatot. Az állításokat a McDonald’s visszautasította, és kiemelte, hogy csak 2011-2015 között több mint 2,5 milliárd euró vállalati adót fizettek.

A McDonald’s (8 év utáni) visszaköltözésének bejelentését üdvözölte a brit kormány, amely a növekedés és munkahelyteremtés ígéretét látja a lépésben. A gyorsétteremlánc ezzel a legújabb tagja azon multinacionális vállalatok (mint az Apple, a Google vagy a Facebook) sorának, melyek beruházásaik növelése mellett döntöttek Nagy-Britanniában. A brit gazdaság ezekkel a „mozgásokkal” újra visszacsalogatni látszik a BREXIT-tel elvesztett piaci bizalom egy részét, és valamennyire ellensúlyozni tudja a szavazás utáni tőkekiáramlást.


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013