2016.10.17.

Ma kezdődik a DH részvények értékesítése

A Duna House hazai alaptevékenységében, a franchise szegmensben, és a lengyel piac kiaknázásában is lát további növekedési lehetőséget.

Tőzsdére megy az ingatlanközvetítő Duna House Holding Nyrt., a társaság részvényeinek értékesítése hétfőn kezdődik nyilvános és zártkörű eladásban, melynek során a társaság 3 060 000 törzsrészvényéből legfeljebb 900 ezret értékesítenek – közölte a társaság pénteken sajtótájékoztatón. A minimum részvényár 3900, a maximum 5250 forint, a végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg. A jegyzés október 17-től 27-ig tart, de túljegyzés esetén 3 nap után lezárható. A társaság részvényeinek tőzsdei kereskedése előreláthatóan a jegyzési időszak lezárását követő 2-4 héten belül kezdődhet meg.

ingatlan

A magyarországi központú Duna House csoport regionális ingatlanközvetítési hálózata (Duna House, Smart Ingatlan, Metrohouse) 230 irodával, 1700 értékesítővel rendelkezik. A cégcsoport nettó értékesítési árbevétele 2,8 milliárd forint, adózott eredménye 966 millió forint volt 2015-ben.

Nagy Kálmán, a vezető forgalmazó Concorde Értékpapír Zrt. igazgatója elmondta: a befolyó vételárból új részvények forgalomba hozatalával 1,5 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre a társaság. A részvényértékesítésből befolyó forrással a társaság üzletfejlesztési céljait kívánják finanszírozni, 500 millió forintot refinanszírozásra, 350 millió forintot tagi kölcsön törlesztésére, 131 millió forintot kötvénykötelezettségekre fordítanak.A részvényjegyzésre a Concorde Értékpapír Zrt. mellett az ERSTE Befektetési Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., az MKB Bank Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt fiókjaiban, országszerte több mint 20 városban lehetőség lesz.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója kifejtette: nagy öröm, hogy rövid időn belül egy újabb magyar vállalat választja a tőzsdét, és ott von be friss tőkét növekedési terveinek megvalósításához. Hozzátette: a BÉT stratégiájának egyik legfontosabb eleme, hogy egyre több vállalat jelenjen meg a hazai parketten, és válassza a tőkebevonásnak ezt a módját.

A Duna House már tavaly is megpróbálkozott egy részvénykibocsátással, de akkor felfüggesztették a jegyzést, mert az értékesítés időszakában benyújtottak egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amely érzékenyen érintette a társaság egyik üzleti szegmensének – a hitelközvetítés – bevételeit. Guy Dymschiz, aki testvérével, Doron Dymschiz-cel együtt a Duna House Holding társtulajdonosa és vezetője, ezzel kapcsolatban elmondta, a 2 százalékos hitelközvetítői jutalékplafon bevezetése ellenére nem csökkentek az eredmények, sőt sikerült tovább fejleszteni a cégcsoportot.

A Duna House idén áprilisban vásárolta fel a lengyel Metrohouse ingatlanközvetítői franchise-t, amely 78 irodájával Lengyelország legnagyobb ingatlanos hálózata. A cégcsoport további növekedési lehetőséget lát a magyar alaptevékenységben, a franchise szegmensben, a saját irodákban és a pénzügyi termékek közvetítésében is. A kedvező szabályozási változások (5 százalékos áfa, csok) miatt most már ingatlanfejlesztésekkel is jelen van a cég a piacon, négy projektben érdekelt, 430 lakással. Emellett a nyáron elindult Impact ingatlanalappal lakóingatlan fókuszú ingatlanalap-kezelési tevékenységbe kezdett.

Ma kezdődik a DH részvények értékesítése

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank