2016.10.07.

Belelendül a Praktiker

Budapesten megnyitotta 20. magyarországi üzletét, és a közeljövőben továbbiak nyitását tervezi a barkács-áruházlánc.

Legnagyobb magyarországi áruházát nyitotta meg a Praktiker Budapesten. A 12 ezer négyzetméteres üzletegység a Váci úton, egy korábbi barkácsáruház helyén nyílt meg. A Praktiker induló, több százmilliós árukészlete lehetővé teszi, hogy a barkácslánc megszokott szortimentje mellett nagy hangsúlyt kapjanak benne a kertészeti termékek, valamint az építőanyagok, amelyhez önálló árukiadó kapu is kapcsolódik. Az új, modern arculatú áruházban külön webshop pult is helyet kapott, ahol az online rendelt termékeket vehetik át a vásárlók. A Praktiker legújabb üzletegységében a látogatók számára ingyenes wifi elérést is lehetővé tettek, amihez a közeljövőben egy ún. geolokációs mobilalkalmazás is párosul, segítve az áruházban a könnyebb eligazodást, és a termékinformációk ellenőrzését.

Praktiker áruház Fotó Praktiker Magyarország

A Praktiker Magyarország meghatározó barkács áruházlánca, közel 1300 embernek ad munkát. 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 20 üzletegységet működtet a magyar piacon, webshopjában mintegy 40 ezer féle árucikk elérhető.

Az ingatlanpiac fellendülésével jobban teljesít a kereskedelem, jóval többet vásárol a lakosság, mint korábban. Ez indokolja, hogy a Praktiker, az új tulajdonosával a háta mögött, Budapesten megkezdje az expanziót” – mondta el Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója. „A Praktiker választása azért esett a Váci úti épületre, mert a XV. és a III. kerületben vannak Praktiker üzletek, a IV. kerület és vonzáskörzete „fehér folt” volt eddig” – tette hozzá az ügyvezető. Az új áruház közel 80 munkahelyet teremtett.

2015-ben az elmúlt hat év legjobb eredményét érte el a Praktiker, aminek köszönhetően pozitívba fordult a cég mérlege. A magyarországi Praktiker új többségi tulajdonosa az év eleje óta a Wallis Asset Management Zrt. lett, amelynek a teljes kiskereskedelmi vállalat, az ingatlanok (13 saját áruház) és a márkanév is a tulajdonába került. A Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója kisebbségi tulajdonosként vesz részt a vállalat operatív irányításában. Az új tulajdonosok május végén, közös sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a Praktiker tovább fog terjeszkedni a hazai piacon.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank