Olasz pizza új köntösben

A franchise licence megvásárlásakor különböző üzletformátumok közül lehet választani.
Kedd
2012.06.05.
Elsőre különösnek tűnhetnek a Konopizza termékei, azonban már 25 országban terjeszkedik dinamikusan az olasz franchise.
 

2011. szeptemberben mutatkozott be Magyarországon a nagysikerű olasz franchise vállalkozás, melynek kitalálója Rossano Boscolo, a vendéglátásban jól ismert Boscolo család tagja. Az étteremlánc kialakulását egy egyszerű felismerés alapozta meg, mégpedig az, hogy ha egy szelet pizzát felgöngyölünk, akkor az egy tölcsér formáját veszi fel. Rossano Boscolo irányításával létrehoztak egy speciális sütési technológiát, és kialakítottak egy olyan mesterséges adalékoktól mentes, elősütött pizzatésztát, amely előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik tradicionális társánál. A tölcséres pizza fogyasztható séta közben, sokáig meleg marad, sőt még egészségesebb is tradicionális társánál – egyszóval tökéletesen megfelel a modern idők gyorséttermi ételének.

Az olasz vállalkozás 2009-ben lépett először más országok piacára és azóta hihetetlen ütemben terjeszkedik. Gyakorlatilag két év alatt megduplázta azon országok számát, ahol jelen van. A Konopizza franchise négy eltérő egységgel üzemeltethető: étterem (megtalálható a teljes választék), mobil egység (szűkített választék), ”kioszk” jellegű büfésarok (szűkített választék) és „üzlet az üzletben” egység. Magyarországon jelenleg Szolnokon működik étterem, Cegléden pedig a Hamma Mia étterem bővítette kínálatát a Konopizza termékeivel. „Mivel egy fiatal vállalkozásról van szó, igyekszünk kollegiális viszonyt kialakítani partnereinkkel - mintsem hierarchikust - annak érdekében, hogy az időközben felmerülő kezdeti hibákat együtt tudjuk kiküszöbölni.” – mondta Kulcsár Gábor, a Konopizza Hungary Kft. ügyvezetője.

Mivel itthon még gyerekcipőben jár a vállalkozás, egyelőre kedvezőbb feltételekkel lehet csatlakozni a hálózathoz. Az átvevők fixen meghatározott havi royalty-t kötelesek fizetni, amelynek jelenlegi összege egy Konopizza étterem esetében 70,000 Ft+Áfa. „Filozófiánk része, hogy nem az árbevétel egy bizonyos százalékát kérjük el havonta, mivel úgy gondoljuk, hogy a jobb eredményeket elérő partnerek magasabb bevétele kizárólag az ő érdemük.”

(pcs)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.